Bøger / faglitteratur til børn

Nye klip for børn


Beskrivelse


Arbejdsanvisninger på og skabeloner til ca. 15 uroer, som strækker sig fra de helt enkle som kan fremstilles af børn fra 5-6 år til de mere komplicerede, som kræver en voksens assistance.
Side 15: Flyvemaskiner (som uro af karton); side 16-19: Skibe (som uro af karton); side 22-26: Klovne (som uro af karton); side 31-32: Papegøjer (som uro af karton); side 32-33: Fisk (som uro af karton); side 41-43: Bamser (som uro af karton); side 44-45: Påskeuroer (med kanin af karton).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2002

af

af

Marianne Andreasen (skole)

d. 8. mar. 2002

Den erfarne forfatter, med mange bøger i samme genre bag sig, senest Påskeklip (2001), har her lavet en lang række klip i farvet karton. Denne bogs force er helt klart, at den er afprøvet og beregnet for yngre børn. Fingersnilde elever fra ca. 3. kl. og opefter vil være i stand til selv at lave de fleste modeller i bogen udfra anvisningerne med et tilfredsstillende resultat. Bogen er meget indbydende i klare farver med fotos af alle modellerne enten i selve bogen eller på for- og bagside. Teksten indledes med en gennemgang af arbejdsgange, materialer og redskaber. Så bliver de enkelte modeller præsenteret med skabeloner i fuld størrelse, derefter følger en præcis og meget grundig arbejdsbeskrivelse samt henvisning til, hvor den færdige figur findes på et helsides foto. De søde og charmerende figurer er bl.a. klovne, fugle, fisk, blomster, bamser og en meget flot Noahs Ark. De enkle modeller skal nok appellere til børnene, selv om de er set før i andre udformninger. Der er udgivet mange papirklipbøger, denne kan fint supplere/inspirere på skolebiblioteket, selv om den ikke har egentlig undervisningsrelevans.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2002

af

af

Bente Nielsen

d. 8. mar. 2002

Marianne Ilsfort har sammen med Marianne Holck produceret en række klippebøger for børn. Nu udsender hun en klippebog, som hun selv står for. Stilen er stadigvæk den velkendte med en lang række festlige og farvestrålende klip med motiver, der appellerer til børn. Modellerne er fortrinsvis mobiler med en større figur øverst og adskillige mindre figurer som vedhæng. Nogle er enkle, men de fleste er ret omfangsrige og består af mange små dele. Anvisningerne er lette at anvende med lister over de enkelte dele og tydelige skitserede samleanvisninger. Skabelonerne ses i fuld størrelse på samme side som teksten. De færdige produkter fremvises på farvestrålende helsides fotos. Børn fra 6-7 år kan sagtens klippe de enkelte dele, men der skal voksenhjælp til færdiggørelsen. De 10-11-årige kan selv forsøge. Bogen vil blive lige så populær som de øvrige bøger af denne type.