En umage venskab på tværs af generationer mellem Martin og Vera bringer gamle minder frem fra 2. verdenskrig på Java. Med sine mange temaer og udtryk henvender bogen sig til en bred gruppe af romanlæsere.
Der er omkring 50 års forskel på Martin og den ældre oberstinde Vera Lemnov. Efter en togtur til Amsterdam bliver de venner og fortsætter med at se hinanden i 1970'ernes København. Martin bor i kollektiv og arbejder som freelancejournalist med at lave radioportrætter. Privat forsøger han at finde fodfæste efter et forlist kærlighedsforhold. Vera har et langt liv bag sig, bl.a. som diplomatfrue på øen Java under 2. verdenskrig. Trods deres tætte venskab har Vera ikke lyst af afsløre sit livs hemmeligheder, og slet ikke til en mikrofon for at komme i radioen. Men Martin giver ikke så let op, både når det gælder kærligheden og Veras hemmeligheder.
Den råde tråd i bogen er venskabet mellem Martin og Vera. De skæve beskrivelser af livet i kollektivet og Martin og Veras forsøg på at finde en afklaring med hver deres ballast i rygsækken fylder også en del. Desværre bidrager den ofte meget fortællende og forklarende stil ikke til at løfte historien. Og på trods af afsnit med humor og dramatiske begivenheder er helhedsindtrykket lidt blandet.
Kim Blæsbjerg har skrevet Niels Bohrs kærlighedHjemmefra, som også har et venskab på tværs af generationer i centrum. En god, humoristisk bog om 1970'erne er Hjemmefra af Erling JepsenKim Blæsbjerg har skrevet Niels Bohrs kærlighed, som også har et venskab på tværs af generationer i centrum. En god, humoristisk bog om 1970'erne er af Erling Jepsen.