Bøger / faglitteratur / billedværker

Ørneflugt : kunsten at se på rovfugle


Beskrivelse


Forfatteren videregiver her i tekst og illustrationer sine oplevelser og feltiagttagelser af rovfugle samt sine erfaringer med fuglelokaliteter i Skåne og Danmark - især med hensyn til trækfugle. Bogen afsluttes med et afsnit med feltbestemmelse af rovfugle der systematisk gennemgår de forskellige rovfuglegrupper.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 24. sep. 2015

En nyttig, fornøjelig og smuk coffeetable- og brugsbog om at se på rovfugle i det sydlige Sverige og Danmark. For både almindeligt fugleinteresserede og mere nørdede ornitologer.

Bogens to elementer er dels den personlig engagerede tekst og dels de mange illustrationer. Teksten er fagligt oplysende om de 28 rovfuglearters levevis samt forsynet med personlige dagbogsnotater fra gode steder at se alle arterne på i forskellige årstider og vejrforhold. Det hele beskrives systematisk og kronologisk og afsluttes med en felthåndbog over arterne. Bogens akvareller og skitser beskriver både stemninger og steder, samt fuglearterne på kunstnerisk og næsten fotografisk vis.

Flot bog i stort format, en nydelse at se i. Også efter at have studeret bogens indhold nærmere er indtrykket rigtigt godt. Teksten er båret af engagement og stor viden, der formidles godt, både hvis man skal på fuglekiggeri eller bare vil vide mere om rovfugle. Der er stemningsfulde og godt informerende illustrationer i størrelser fra helsides til små vignetter. Tegningerne af arterne er så gode, at de er mindst lige så gode som fotos at anvende til artsbestemmelse.

Niveauet for tegninger/tekst er det samme, høje som i forfatterens/tegnerens TranedansRovfugle i felten, der er i mindre format end denne. Bogens faglige niveau er også højt - på niveau med fx Rovfugle i felten, som den ikke erstatter, men supplerer med dens personlige vinkelNiveauet for tegninger/tekst er det samme, høje som i forfatterens/tegnerens Tranedans, der er i mindre format end denne. Bogens faglige niveau er også højt - på niveau med fx , som den ikke erstatter, men supplerer med dens personlige vinkel.