Bøger / faglitteratur / kogebøger

Østers


Beskrivelse


Fire af Danmarks store kokke gennem de sidste 40 år, giver hver deres mange bud på forskellige tilberedninger af østers. Bogen indledes med et kapitel med grundviden om østers og derefter præsenteres kokkene som introduktion til hver deres østersanekdoter og -opskrifter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2016

af

af

Frederik Nielsen

d. 18. okt. 2016

Kogebog med østers som hovedingrediens. For dem, der gerne vil vide mere om østers og dem, der vil finde inspiration til østersmåltider til hverdag og til festlige lejligheder - udover østers naturel med champagne.

Forfatterne er fire af Danmarks helt store kokke gennem de sidste 40 år, og de giver hver deres mange bud på forskellige tilberedninger af østers. Bogen indledes med et kapitel med grundviden om østers og derefter præsenteres kokkene som introduktion til hver deres østersanekdoter og -opskrifter. Der er billeder ved alle retter.

En inspirerende og lækker kogebog med en afdæmpet, flot forside. Retterne ligner naturligvis kreationer fra toprestauranter, men beskrivelserne er temmelig simple og overskuelige. Nogle retter kræver en tur i specialbutikker og andre retter baserer sig på supermarkedets udbud - når man har fået fat i sine østers. Begyndere vil støde på en del fagudtryk og teknikker, der ikke bliver forklaret, men med bare lidt rutine i køkkenet er opskrifterne fine at gå til.

Der er få bøger på biblioteket som kun koncentrerer sig om østers hvor fx ØstersSkaldyrEn lille bog om franske østers har ligheder. Flere mere generelle kogebøger som fx Skaldyr har et afsnit om østers. Der er også En lille bog om franske østers, som handler mest om den zoologiske side af østersDer er få bøger på biblioteket som kun koncentrerer sig om østers hvor fx Østers har ligheder. Flere mere generelle kogebøger som fx har et afsnit om østers. Der er også En lille bog om franske østers, som handler mest om den zoologiske side af østersDer er få bøger på biblioteket som kun koncentrerer sig om østers hvor fx Østers har ligheder. Flere mere generelle kogebøger som fx Skaldyr har et afsnit om østers. Der er også , som handler mest om den zoologiske side af østers.