Bøger / skønlitteratur / roman

Og den store flugt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Dokumentarisk fortælling om en moderne familie med fire børn der flytter ud i en svensk skov og forsøger at skabe en tilværelse uden moderne bekvemmeligheder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 29. nov. 2013

Andrea Hejlskov har selv skabt interesse for bogen gennem sin blog, artikler og interviews i mange medier i de sidste to år, hvor hun sammen med mand og fire børn har forsøgt at skabe en ny tilværelse i en skov i Sverige. Familiens projekt kan ses som en del af en autenticitetsbevægelse ligesom genudgivelsen af Walden og Bonderøven. Omslaget er som en mosfyldt skovbund og sammen med et enkelt og dækkende spørgsmål på bagsiden giver det et ret præcist indtryk af indholdet. Den dokumentariske roman kan læses både som familie- og som samfundskritisk roman.

Andrea Hejlskov er universitetsuddannet og har tidligere skrevet facebookromanen Andrea Hejlskov. Sproget er meget direkte, og fortællingen virker hudløst ærlig. Den formår at skildre problemerne, såvel fysiske som personerne imellem, så de kommer ind under huden på læseren, men der er også små, fine iagttagelser af naturens skønhed. Teksten er en blanding af episodiske beskrivelser og refleksioner, der primært fortæller om den første sommer, efterår og vinter i et lille skur på 16 kvadratmeter uden nogen som helst bekvemmeligheder. Der bor andre i skoven, og det betyder både uvurderlig hjælp og konfrontationer.

I Udflytterne følges en far og søn der flytter ud i ødemarken, mens Privat skov er en satire over drømmen om et liv i naturen.

En dokumentarisk fortælling der giver et ærligt og levende indblik i en families forsøg på at vende tilbage til naturen for at generobre kontrollen over deres eget liv.


litteratursiden.dk

d. 10. dec. 2013

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 10. dec. 2013

En familie kaster sig ud i drømmen om at stå af ræset og leve det simple liv i de store svenske skove. Hvad sker der, når en moderne familie forlader det moderne samfund og flytter langt ud i skoven?...


Jyllands-posten

d. 14. jan. 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 14. jan. 2014


Politiken

d. 14. dec. 2013

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 14. dec. 2013


Weekendavisen

d. 27. dec. 2013

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 27. dec. 2013