Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Og så på Facebook


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gry er lun på Jacob og satser kraftigt på at score den lækre fyr til weekendens fest. Skæbnen vil, at Gry bliver snotforkølet og misser festen. Og det er ligesom ikke helt det samme at se festen skildret på Facebook næste dag. Især ikke, når billeder her afslører Jacob kysse Grys bedste veninde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2011

af

af

Jesper Holtoug

d. 24. aug. 2011

Absolut let læselig ungdomsbog i hæfteformat om skoleliv, fest, jalousi og forelskelse. Henvender sig primært til piger i 12-15 års alderen, som gerne vil have korte, lette tekster om deres eget ungdomsliv. Det vil være en rigtig god idé, at gøre opmærksom på eksistensen af disse hæfter, da der findes en ganske stor modtagergruppe med dette læseønske og -behov.

Café-serien er let læselige hæfter for unge. Hæfterne er opdelt i forskellige sværhedsgrader og opdelt i pige- og drengehæfter. Fælles for dem alle er, at de rent læseteknisk er nemme at gå til, og at de handler om moderne og genkendelige ungdomstemaer: fester, forelskelser, mobiltelefoner, chat osv. Historien her er en ganske enkel fortælling om venindejalousi, forelskelse og misforståelser. Tildragelserne er pakket ind i absolut genkendelige hverdagssituationer og fortalt i et nutidigt sprog. Her er ikke tale om markante overraskelser eller stærke personportrætter, men om hverdags tanker hos en almindelig dansk teenage-tøs. Selvom hæftet hører til den sværeste del af serien, gør de korte sætninger, de korte kapitler og det enkle flow historien relativt let.

Historien ligner de øvrige fortællinger i Café-seriens tøsebøger.

Her er ikke tale om banebrydende litteratur, men dette foregiver serien heller ikke. Til gengæld er der tale om en let, kontant og identificerbar ungdomshistorie fortalt i et rapt tempo - og den slags fornøjelseslæsning er der bestemt behov for.