Bøger / faglitteratur / erindringer

Om det så skulle koste mig livet


Beskrivelse


Personlig beretning om 14 år i den skånske frimenighed, Kingdom Center, der med dæmonuddrivelse forvandler en glad troende kvinde til nedbrudt psykiatrisk patient, og om arbejdet med at frigøre sig fra en fortid med manipulation og magtmisbrug.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2010

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 8. nov. 2010

For læsere af psykiatriske sygehistorier og bøger om religiøse sekter, og om hvordan man genrejser sig selv efter overgreb. Tematisk i tråd med bøgerne i serien Virkelighedens verden, men mindre følelsesdyrkende end gennemsnittet for denne serie.

M.S. er svensk, veluddannet, gift og mor til 4. I 1990'erne sluttede hun og manden sig til en frimenighed, hvor gudstroen og den personlige energi kunne udfoldes. Men snart bliver M. beskyldt for at besidde dæmoner, der skal uddrives, og det ender med indlæggelse på psykiatrisk hospital. 14 år med fysiske/psykiske overgreb, selvmordsforsøg og selvskadende adfærd, har givet M. diagnosen posttraumatisk stresssyndrom. Fortællingen brydes af uddrag fra dagbøger og patientjounaler, og de mange, måske lidt trættende gentagelser har en forstærkende virkning på de voldsomheder og den angst, M. oplever. Dansk forord og efterskrift ved hhv. en psykolog og en adjunkt på UC Diakonissestiftelsen.

Mariannes Dobbeltliv og Irma Lauridsens Skæbner fra et usynligt fængsel er eksempler på bøger om de personlige konsekvenser, tilhørsforhold og frigørelse fra religiøse sekter kan medføre.

Knugende, selvoplevet beretning om 14 år i kløerne på en skånsk frimenighed, der med dæmonuddrivelse forvandler en glad troende kvinde, fuld af energi, til nedbrudt psykiatrisk patient. Fortællingen brydes af uddrag fra dagbøger og patientjournaler, og skønt tematisk fællesskab ligger komposition og sprog noget over niveauet i Virkelighedens verden.Informationer og udgaver