Bøger / faglitteratur

Om kvinder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Udvalg af Suzanne Brøggers (f. 1944) tekster hvor kvinden sættes i centrum; bl.a. om Karen Blixens opdeling af det mandlige og det kvindlige, om det mandlige syn på kvindekroppen og om heksens naturlige tilgang til naturen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2019

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 5. nov. 2019

"Man kan allehøjest blive brændt på bålet, det er en lille risiko, blandt de mange, man må løbe". Sådan slutter bogen der er til alle feministerne og de der gerne vil være det.

Suzanne Brøgger diskuterer Karen Blixens opdeling af det maskuline gøren og det kvindelige væren og ikke mindst hvad det betyder for menneskene. Hun går til angreb på det mandelige syn på kvindekroppen og at kvinde vælger at se sig selv med dét blik. Hun peger på tidsånden - der er med kvinderne, på at vi skal turde være (os selv) og ikke lade os styre af frygt. Hun skriver kærligt om heksens naturlige tilgang til naturen og kroppen. Ud med konventioner og snærende bånd, man skal kunne holde sig selv ud som kvinde. Bogen er en del af serien "Gyldendal Kolibri", der samler uddrag fra tidligere udgivelser af den pågældende forfatter.

Kolibri-serien er den litterære pendant til Tænkepauserne, der til gengæld har det faglige ståsted som sit særkende. "Om kvinder" er en fin lille og skarpt vinklet bog som vil fange mange læsere med interesse for feminisme og kvindeliv. Suzanne Brøgger skriver fantastisk, med bandeord og det hele. Det er et fint lille kræftværk af en bog, en dynamo i kønsdebatten.

En anden bog i serien "Gyldendal Kolibri" med relaterede emne er Om ægteskabMænd forklarer mig tingAlle spørgsmåls moder med tekster af Karen Blixen. Derudover er der mange interessante bøger om feminisme fx Mænd forklarer mig ting ; Alle spørgsmåls moderEn anden bog i serien "Gyldendal Kolibri" med relaterede emne er Om ægteskab med tekster af Karen Blixen. Derudover er der mange interessante bøger om feminisme fx Mænd forklarer mig ting ; Alle spørgsmåls moder.


litteratursiden.dk

d. 28. nov. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 28. nov. 2019

Kvinder og frigørelse er i centrum i dette lille udvalg af Brøggers tekster, der handler om kærlighed, sex og mod gennem fortællinger om Karen Blixen, vaginal spray, hekse og bordeller. Suzanne Brøgge...