Bøger / faglitteratur

Omgivet af psykopater : sådan undgår du at blive udnyttet af andre


Beskrivelse


Gode råd til hvordan man undgår og forsvarer sig mod psykopater og manipulerende personer. Med cases.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 30. jan. 2019

Svensk bestseller, der giver råd om, hvordan man undgår og forsvarer sig mod psykopater. Gælder både i privatliv og arbejdsliv, så bogen henvender sig til alle voksne.

Forfatteren, der tidligere har skrevet Omgivet af idioter, anvender her den samme typologi, nemlig DISC-modellen, til at opdele mennesker i fire farver/grundtyper. Han beskriver de fire grundtyper, og gennemgår systematisk, hvordan de fire typer af personer typisk vil reagere men også kan forsvare sig overfor psykopater, de måtte møde på deres vej. Han finder, at de fleste psykopater vil være at finde i den gule gruppe, men de kan også være af forskellige typer, og vil derfor agere forskelligt i deres adfærd. Han beskriver deres typiske adfærd og de faresignaler, man skal være opmærksom på. Psykopater er ikke psykisk syge, men af en særlig personlighedstype og derfor umulig at ændre på. Derfor er det simple råd, når adfærden har afsløret sig: Gå væk, fjern dig fra dem. Udenlandsk litteraturliste.

Velskrevet og veldisponeret med en del cases fra såvel privatliv og arbejdsliv. Fokus i bogen er på at forsvare sig mod dem og håndtere dem og ikke så meget på selve beskrivelsen af deres særlige karakteristika, som flere andre bøger til gengæld har fokus på. Pointen er, at vi er forskellige og derfor bør have forskellige forsvarsstrategier.

Der er mange titler om emnet, fx Uden samvittighedHverdagens psykopaterPsykopater i jakkesæt, Hverdagens psykopater og Psykopater i jakkesætDer er mange titler om emnet, fx Uden samvittighed, og Psykopater i jakkesætDer er mange titler om emnet, fx Uden samvittighed, Hverdagens psykopater og .