Bogen er en redigeret udgave af forfatterens ph.d. afhandling og derfor på et højt teoretisk niveau. Målgruppen vil være studerende og forskere indenfor retorikområdet, ligesom nogle af de, der beskæftiger sig professionelt med webmediet vil være interesseret i, hvordan man kan anlægge en klassisk retorisk kritik på onlinekommunikation.
Ethos er den del af retorikkens elementer, der handler om tillid. Hvad betyder det, hvem der taler. Ethos handler om at opbygge tilliden hos modtageren. Men hvordan etablerer man troværdighed i webmediet, når man ofte ikke ved, hvem der er den virkelige afsender, og når teksten er stykket sammen af mange fragmenter og links. De digitale medieformer udfordrer en lang række af de klassiske begreber og teorier. Bogen indeholder udover en mere teoretisk del tre casestudier. Studiet af de københavnske kandidaters hjemmesider ved kommunalvalget i 2005, blogs generelt og Wikipedia, hvor afsenderen er "folket". Hvordan opbygger man ethos gennem design, æstetik, disponering og udsagn. Den kritiker, der arbejder med online retorik, studerer ikke et stabilt objekt, men et dynamisk materiale med porøse grænser.
Bogen er banebrydende indenfor retorikforskningen, fordi den anlægger en klassisk analyse på de moderne medier. Forfatteren har tidligeret arbejdet med ethos på hjemmesider i Set gennem nettet - organisationers troværdighed på hjemmesider, 2004.
En bearbejdet ph.d. afhandling, der ud fra klassisk retorisk teori anlægger en analyse af ethos på webmediet.