Kristian Ditlevs Jensens nye roman henvender sig til læsere, som gerne lader sig udfordre, men den er bestemt ikke for sarte sjæle. Til læsere af Jan Sonnergaard og Lars Frost.
Kristian Ditlev Jensen slog igennem med Det bliver sagt i 2001. Romanen ligner en krimi, men den er meget andet også. Wolfgang Thornblad er dr.phil. med en afhandling om astrologi, og hans fornemmelse for sprog er stor. Han har været med i Golfkrigen som sprogofficer, efter en ulykke blev hans ansigt smadret. Hans kone forlod ham og tog deres datter med sig, og nu lever Wolfgang isoleret i et hus i Tøndermarsken. En dag bliver kan kaldt til København for at hjælpe politiet med opklaringen af et mord på en prostitueret og hendes søn. Hun har en tatovering af en skorpion, og Wolfgang bliver bedt om at finde symbolikken i den. Samtidig med at han dykker dybere ned i miljøet omkring afrikanske prostituerede i Danmark - og det er barsk læsning - affinder han sig med sin skæbne. Gennem hele romanen mærker man, at forfatteren selv har studeret semiotik og lingvistik, jeg måtte have fremmedordbogen frem en del gange under læsningen, og der er mange faktaafsnit om sprog, om astrologi, om videnskab og drinks. Det antydes, at denne roman er den første af i alt 12 bøger om alle stjernetegn.
Jeg kender ikke nogen romaner, der ligner denne, hvor mange genrer bliver blandet sammen.
Jeg fandt romanen på en gang fascinerende, samtidig med at den også virkede frastødende på mig, og det er i hvert fald en bog, som ikke lader sin læser uberørt.