Bøger / skønlitteratur / digte

Oratormonologer om små og store samfundsspørgsmål


Beskrivelse


23 tekster, der alle indledes med "Digt om ...", hvorpå et samfundsaktuelt emne, fx fattigdom, litteratur eller tilgivelse behandles i en slags talestrøm eller monolog.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 6. nov. 2018

23 tekster, der alle indledes med "Digt om ...", hvorpå et samfundsaktuelt emne, fx fattigdom, litteratur eller tilgivelse, behandles i en slags talestrøm eller monolog. Spændende nyt for interesserede i ny litteratur og spoken word.

Islandske Eirikur Örn Norddahl har fået en bog oversat til dansk, romanen Ondskab, der blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. Nu kan vi så stifte bekendtskab med et mere formeksperimenterende værk, hvis 23 tekster insisterer på at være digte, for overskriften lyder i alle "Digt om ...", og så kan fortsættelsen være "poesiens retorik", "kunsten at stå stille på et galleri", "litteratur" eller "prioriteringer". Temaerne er aktuelle og indgår i samfundsdebatten, så bogens undertitel er dækkende: "om små og store samfundsspørgsmål". I en tekst på omslagets bagside beskrives bogens indhold, og forfatteren præsenteres på den bagerste flap.

Vilde, provokerende, skælmske, skæve og sine steder rablende digte, hvor man som læser kommer i tvivl om dette her er satire, ironi eller det rene vanvid. Uberørt efterlades man i hvert fald ikke.

Der er noget Dan Turell'sk over alle disse ord og sætninger, der bliver ved og ved, men især læsere, der holder af Jens Blendstrup, bør også følge med her.


Weekendavisen

d. 15. feb. 2019

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 15. feb. 2019