Bøger / skønlitteratur / roman

Kiosken


Beskrivelse


Kollektivroman om en række mennesker, hvis veje mødes i en københavnsk kiosk. Med forskellige etniske baggrunde blandes små og store betragtninger i en humoristisk skildring af det multietniske Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 26. apr. 2016

Humoristisk fortælling om Fauzi og hans venner, som tilbringer tiden i og omkring kiosken et sted i København. Mange sære eksistenser lægger vejen forbi, og som læser med lyst til grin blandet med lidt alvor, kommer man på en rejse i det multietniske Danmark.

I kioskens baglokale sidder forpagteren Fauzi sammen med vennerne Kaliffen, Cha og Dan. Mens hashtågerne hænger tykt i luften, fortælles der historier, og små som store ting diskuteres. Er Fauzi en elefant eller en flodhest i det kinesiske stjernetegn, og var Osama Bin Laden i virkeligheden CIA-agent? Og så er der jo også købmand Kahn, som Fauzi skylder en del penge. Mange af historierne er ledsaget af forfatterens farverige illustrationer, der referer til teksten. Ifølge bagsideteksten er historien baseret på en sand historie.

Med de mange, ofte farverige, illustrationer er bogen sig selv, og den er et interessant, og lidt forvirrende, forsøg på at skrive en anderledes roman. Indholdsmæssigt går den lidt på to ben. På den ene side vil den gerne de skæve og sjove vinkler. Men bag de karikerede og lidt enfoldige personer gemmer sig også sandheder, fordomme og genkendelighed. Der er flere magiske og eventyrlige elementer i bogen, og som det går i de fleste eventyr, står lykken ofte de kække bi. Man kan vel kalde det er en slags humoristisk eventyrlig multietnisk samtidsroman.

I Den iranske gartner af Bjarne Reuter findes noget af den samme skæve humor, der beskriver Danmark på godt og ondt.