Håndbogen henvender sig til forældre med ordblinde børn.
Forfatterne er henholdsvis leder af Ordblindeinstituttet og leder af Dansk Videnscenter for Ordblindhed. De formidler deres viden kompetent og overskueligt i et alment tilgængeligt sprog. Efter en definition på ordblindhed hjælper bogen forældrene til at være opmærksomme på tidlige tegn på ordblindhed hos deres børn i førskolealderen og i indskolingsforløbet. Ikke mindst giver bogen forældrene et godt grundlag for at medvirke til en frugtbar og nødvendig dialog mellem skole og hjem. Den viser, hvordan de kan støtte barnet, hvad de kan forvente af specielle tiltag fra skolens side, og hvordan de i givet fald kan presse på og eventuelt klage. Alternative metoder får et par kritiske ord med på vejen, og endelig fortælles om uddannelsesmuligheder efter folkeskolen. Bogen igennem henvises til love, bekendtgørelser og vejledninger samt relevante hjemmesider, så forældrene let kan hente yderligere viden.
De deciderede forældrehåndbøger om emnet er af ældre dato, så denne bog er en kærkommen fornyelse og et fint supplement til forskningsbaserede grundbøger som Carsten Elbros Læsevanskeligheder, 2007.
En fagligt velfunderet, overkommelig og alment tilgængelig håndbog, der vil være en støtte for forældre til ordblinde børn, specielt i skole-hjem samarbejdet.