Bøger / faglitteratur / blandede skrifter

Ordet bringer os glæde hver Herrens dag


Beskrivelse


Samling af tekster fra klummen "Ordet" der giver overblik over den kristne forkyndelse ved kirkelige højtider og på almindelige søndage. Litteratur, kunst og historie bringes i samtale med evangeliet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2009

af

af

Hans Michelsen

d. 26. nov. 2009

Denne bog henvender sig til læsere, der næsten hver dag vil have et lille tekststykke at reflektere over.

Læsere af Kristeligt dagblad vil allerede have læst disse klummer, der gennem 2008 er bragt i avisen hver uge mandag til fredag. De ca. 250 klummer tager udgangspunkt fx i et citat fra en salme eller Højskolesangbogen. Selvom der ikke er tale om egentlige prædikener forholder Riber Jensen sig til citatet, og bogen giver et desuden et overblik over den kristne forkyndelse ved de kirkelige højtider. Nogle gange bringes der også dagsaktuelle kommentarer. Teksterne følger kirkeårets inddeling. Finn Riber Jensen er tidligere sognepræst i Holsted, provst i Malt provsti og borgmester i Holsted.

Finn Riber Jensen har væsentligst ytret sig i aviser og tidsskrifter bl.a. dengang han var formand for Kirkeligt Samfund, nu Grundtvigsk Forum.

I bogen bringes bl.a. litteratur, historie og kunst ind i en samtale med evangeliet. Og som Riber Jensen skriver er det alt sammen et udtryk for en samhørighed mellem menneskeliv og kristenliv. Han viser sine stærke forbindelser med og påvirkning af grundtvigsk folkeoplysning, kirkeliv og højskolebevægelsen.


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 39 (2010)

af

af

Jakob Brønnum

Årg. 100, nr. 39 (2010)