Bøger / faglitteratur / orkismønstre

Orkis i blå farver


Beskrivelse


16 orkisopskrifter i blå farver med udførlige opskrifter til både begyndere og øvede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2019

af

af

Christine Christensen

d. 27. juni 2019

16 orkisopskrifter i blå farver med udførlige opskrifter til øvede håndarbejdselskere.

Inga Madsen har udgivet en del orkisbøger, bla. flere om orkis-julepynt. Orkis, et håndarbejde, der har været kendt siden 1600-tallet, er en slags knytteteknik, der består af forskellige former for buer og ringe. Ved hjælp af en skytte og tyndt hæklegarn, knytter man knuder, der danner et mønster. Denne bog indeholder 16 opskrifter på forskellige former for pynt, smykker og brugsgenstande, alle i blå nuancer, Der er et diagram til hvert mønster, med en kort beskrivelse af, hvordan de enkelte omgange skal kreeres. Forrest i bogen er der en tegn- og symbolforklaring og sidst et afsnit om teknikker og materialer.

Bogen henvender sig til primært til dem, der kan orkere i forvejen, men de mindre øvede får fin hjælp af de udførlige vejledninger. Illustrationerne er tydelige og letforståelige og layoutet pænt, uden at komme på højde med de mange flotte håndarbejdsbøger vi har om fx strik og hækling.

Forfatteren har bla. også udgivet Julepynt i orkis med knapper og perlerJuletræspynt i mini orkisOrkerede flakoner og Juletræspynt i mini orkis. "Orkisserien" indeholder 6 titler med flere emner som fx Orkerede flakonerForfatteren har bla. også udgivet Julepynt i orkis med knapper og perler og . "Orkisserien" indeholder 6 titler med flere emner som fx Orkerede flakonerForfatteren har bla. også udgivet Julepynt i orkis med knapper og perler og Juletræspynt i mini orkis. "Orkisserien" indeholder 6 titler med flere emner som fx .