Bøger / faglitteratur / orkismønstre

Julepynt i orkis med knapper og perler


Beskrivelse


Mønstre til at lave julepynt i orkis til nybegyndere og viderekomne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 9. jan. 2018

Pynt op med fine, sarte ting til jul og vinter. Den gamle håndarbejdsteknik orkis ligner knipling, og til denne bogs opskrifter bør du kende til de grundlæggende teknikker.

Forfatteren er kendt i orkiskredse, bl.a. for sine illustrationer af H.C. Andersen-eventyrmotiver, dette er hendes 8. bog. Med udgangspunkt i klassiske former for julepynt kan man med denne lille bog orkere kugler, fugle, engle, kurv, kræmmerhus, stjerner og hjerter. Modellerne er alle sammen udført i hvidt og delvist også sart lilla. Opskrifterne er vist i tegning og diagram samt en kort forklarende tekst. Til slut vises nogle af de anvendte teknikker.

Bogen fremstår ikke specielt prangende, men det er også en arbejdsbog for dem, der kan orkere i forvejen. På bagsiden står der ganske vist, at bogen kan bruges af nybegyndere, men man må finde vejledning i grundteknikken andetsteds. Opskrifterne er helt kortfattede og illustreret med pæne, tydelige fotos og tegninger. Flere ting kan bruges som søde vinterophæng, ikke blot til jul.

Orkeret julepynt findes også i fx Julehjerter i orkis24 julestjerner i orkisJulepynt i orkisJuletræspynt i mini orkisOrkis - bar' knuder, 24 julestjerner i orkis, Julepynt i orkis samt Juletræspynt i mini orkis. Begynderbøgerne om orkis har efterhånden en hel del år på bagen, den nyeste er fra 1995: Orkis - bar' knuder. Men man kan finde instruktionsvideoer på nettetOrkeret julepynt findes også i fx Julehjerter i orkis, , Julepynt i orkis samt Juletræspynt i mini orkis. Begynderbøgerne om orkis har efterhånden en hel del år på bagen, den nyeste er fra 1995: Orkis - bar' knuder. Men man kan finde instruktionsvideoer på nettetOrkeret julepynt findes også i fx Julehjerter i orkis, 24 julestjerner i orkis, samt Juletræspynt i mini orkis. Begynderbøgerne om orkis har efterhånden en hel del år på bagen, den nyeste er fra 1995: Orkis - bar' knuder. Men man kan finde instruktionsvideoer på nettetOrkeret julepynt findes også i fx Julehjerter i orkis, 24 julestjerner i orkis, Julepynt i orkis samt . Begynderbøgerne om orkis har efterhånden en hel del år på bagen, den nyeste er fra 1995: Orkis - bar' knuder. Men man kan finde instruktionsvideoer på nettetOrkeret julepynt findes også i fx Julehjerter i orkis, 24 julestjerner i orkis, Julepynt i orkis samt Juletræspynt i mini orkis. Begynderbøgerne om orkis har efterhånden en hel del år på bagen, den nyeste er fra 1995: . Men man kan finde instruktionsvideoer på nettet.