Bøger / skønlitteratur / roman

Östermalmsmordene


Beskrivelse


Krimi. En ung pige myrdes med 7 knivstik i Stockholms mest mondæne kvarter. Kommissær Axel Hake støder mod kvarterets lukkethed, men kommer også bag den glittede facade.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2003

af

af

Per Månson

d. 18. nov. 2003

Endnu en svensker har sat sig for at skrive en politiserie, denne gang med udgangspunkt i Stockholms forskellige kvarterer, og endnu engang med et fornemt resultat. Lundholm er manuskriptforfatter og tager i første bind udgangspunkt i det mest mondæne kvarter, Östermalm. En ung pige, datter af stenrige forældre, myrdes med syv knivstik i sin lejlighed. Kommissær Axel Hake og hans folk graver i hendes liv, hvor der ikke mangler personer med motiv til gengæld er det småt med beviser. Efter en efterforskningsmæssig ørkenvandring, et selvmord og nok et mord kommer det overraskende gennembrud. Hake og hans kolleger er troværdige, selv om især kollegerne nok kan udvikles i seriens løb. Hans privatliv er om ikke rodet så i hvert fald specielt og han har for en krimihelt en så anderledes passion som hestevæddeløb. Lundholm fanger flot kvarterets særpræg: En lukket verden, der er svær at trænge ind i for gemene politifolk, med en række fortiede lig i lasten. Lundholm skriver mere traditionel krimi end fx Mankell og Edwardsson, men er absolut et spændende bekendtskab. Næste bog der foregår i Södermalm er udkommet i Sverige.


litteratursiden.dk

d. 9. maj 2004

af

af

Irene Aagaard

d. 9. maj 2004

Jomfruen fra Jomfrugaden kalder pressen den 23-årige Cathrine, der er blevet myrdet med syv knivstik. Men hvem var hun egentlig, og hvilke mørke hemmeligheder gemte hun på? Så har de gjort det igen, s...