Bøger / faglitteratur / øvelser

Overfladeanatomi : et funktionelt billedatlas


Beskrivelse


Overfladeanatomi- et funktionelt billedatlas henvender sig til alle med interesse i den synlige del af menneskets anatomi! Bogen er spækket med knivskarpe, detaljerede fotos. Til hvert foto er der en detaljeret tegning af de viste muskler. Dette gør indlæring af, kendskab til- og forståelse af overfladeanatomi til en leg. Studiet af de overfladiske muskler hos mennesket samt musklernes funktion er gennemgået systematisk og i en let tilgængelig form: Fra beskrivelser af ledbevægelser og planer, over selve overfladeanatomien til muskeltest og palpation, samt en omfattende introduktion til analyse af kropsholdningen. Endelig er der et stort afsnit med træningsøvelser og forslag til, hvordan man sammensætter et træningsprogram.Bogen er en flot og meget brugervenlig opslagsbog og appellerer til enhver med interesse for menneskets anatomi og muskeltræning - eller blot deler fascinationen af den menneskelige krop.Studerende ved uddannelserne i fysioterapi, kiropraktik, psykomotorik, idræt og idrætsmedicin, vil opleve bogen som en støtte til indlæringen af overfladeanatomien og funktionel anatomi. Men også andre, der via deres uddannelse kvalificerer sig til at undervise og instruere i styrketræning - f. eks fitnessinstruktører og personlige trænere - vil finde stor glæde og inspiration i dette værk. Overfladeanatomi- et funktionelt billedatlas er skrevet, fotograferet og tegnet af nogle af de ypperste inden for deres respektive felter i Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 9. jan. 2012

Dette billedatlas i menneskets overfladeanatomi henvender sig til studerende i fysioterapi, kiropraktik, psykomotorik, idræt og idrætsmedicin samt til undervisere i styrketræning, som fx fitnessinstruktører. Ihærdige fitnessudøvere vil også finde det interessant.

Denne bog er tænkt til studiet af menneskets overfladeanatomi, dvs. den overfladiske muskulatur i hele kroppen. Hver overfladisk muskel(gruppe) er illustreret med detaljeret foto af model med tilhørende stregtegning. Musklernes latinske navne er angivet. Bogen indeholder desuden et afsnit om muskeltest og palpation, i hvilket der gives eksempler på isolering, test og palpation af muskler samt deres funktion. Bogen afsluttes med eksempler på ryg-, bryst-, mave-, skulder-, arm-, lår-, balder- og lægøvelser, der kan udføres hjemme med få rekvisitter.

Martin E. Matthiessen udgav i 2001 2. udg. af Overfladeanatomi, også et fotografisk billedværk med anatomiske betegnelser på latin samt engelsk, men uden øvelser og uden afsnit om muskeltest og palpation og kropsholdning. Muskler og muskelgrupper står tydeligere frem på fotografier i denne nye udgivelse.

Dette nye anatomiske billedatlas kan anbefales til erstatning/supplement af Matthiessens tidligere atlas, da det indholder mere detaljerede fotos samt supplerende nyttig information om muskeltest/palpation samt træningsøvelser.