Bøger / skønlitteratur / roman

Overgrebet


Beskrivelse


Marie er lykkelig gift og arbejder til daglig i en bank. En aften bliver hun brutalt voldtaget af sin chef. Da hun efterfølgende opdager, at hun er gravid, bliver Marie mere og mere vanvittig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 22. maj 2019

Karrierekvinden Marie er i starten af trediverne, og er lykkeligt gift med Laurent. Hun har hidtil levet et meget beskyttet liv men det ændrer sig drastisk en aften, hvor hun bliver brutalt voldtaget af sin chef. For læsere af sørgelige romaner.

Forfatteren er debutant og blev nomineret til Prix Goncourt for sin roman. Den unge kvinde, Marie, er lykkelig gift med Laurent og er i fuld gang med at etablere sig på karrierefronten i en bank. Men en dag tilbyder hendes chef at køre hende hjem og i bilen bliver hun brutalt voldtaget af ham. Tynget af skyld og skam beslutter hun at hemmeligholde voldtægten for alle, men da hun lidt tid efter opdager at hun er gravid, bliver hun mere og mere vanvittig og forsvinder ind i et mentalt mørke, som får hende til at begå en forfærdelig og tragisk handling.

Det er en meget barsk historie, som ikke er for sarte sjæle. Som læser bliver man hvirvlet ind i Maries vanvid og mørke, og bogen bliver siddende længe når sidste side er læst.

En anden roman om en kvinde som også går i opløsning efter en ubehandlet voldtægt, er Flik flak af Iben Krogsdal.


litteratursiden.dk

d. 27. juni 2019

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 27. juni 2019

Rystende roman om konsekvenserne af voldtægt og fortielser er en af årets helt store læseoplevelser. Den barske og bevægende historie er umulig at lægge fra sig. Marie bor i Paris og er lykkeligt gift...


Weekendavisen

d. 12. juli 2019

af

af

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980)

d. 12. juli 2019