Selvbiografisk skildring af Ota Tiefenböcks opvækst i Tjekkoslovakiet i årtierne op til murens fald. Fængende og interessant for alle biografilæsere, og især oplagt til dem, der vil lære om hverdagen i østblokken.
Tiefenböck er født i 1957 i Tjekkoslovakiet, og derfor kan han tydeligt huske augustdagene i 1968, da landet blev invaderet af blandt andet russerne for at slå Dubceks eksperimenter med socialisme med et menneskeligt ansigt under Pragforåret ned. Tiefenböck fortæller om sin familiebaggrund, hvis livsgrundlag blev radikalt forandret efter 2. verdenskrig, hvor kommunisterne overtog magten. Det var ikke ligetil at få hverdagen til at fungere, og uden et partimedlemskab var ikke alle veje i fx uddannelsessystemet lige åbne, og det får Tiefenböck at føle. Men på en uventet måde giver det ham andre muligheder. I bogen er indsat små faktabokse, som forklarer begreber og personer, og på samme vis gengives flere af tidens systemkritiske anekdoter.
Det er en stor fornøjelse at høre om Ota Tiefenböcks oplevelser i det "socialistiske" Tjekkoslovakiet. Man kan kun beundre og knuselske hverdagens helte i det gamle Østeuropa for deres opfindsomhed og utrolige evne til at leve og overleve i et absurd system.
I Hunden er raskKærlighed i kommunismens tid beretter Sonja Vesterholt gribende og underholdende om sin opvækst i Sankt Petersborg. Hverdagsliv i DDR fortæller Tove Fleischer om i Kærlighed i kommunismens tidI Hunden er rask beretter Sonja Vesterholt gribende og underholdende om sin opvækst i Sankt Petersborg. Hverdagsliv i DDR fortæller Tove Fleischer om i .