Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

På skolebænken


Beskrivelse


På skolebænken handler om skoleliv og hverdagsliv i Danmark omkring år 1900, i 1950'erne og 1970'erne. Bogen knytter sig til serien De store fagbøger og henvender sig til elever på mellemtrinnet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Boas Pedersen

2007

Bogen henvender sig til elever på mellemtrinnet og kan benyttes til selvstændig læsning, klasseundervisning, emne- og projektopgaver.

Allerede forsiden virker motiverende med et flot s/h foto af tre piger på vej til skole anno 1900, og således tager bogen fat på at fortælle nutidens børn om den daglige skolegang for forældre, bedsteforældre og måske tipoldeforældre, om skolen som den så ud omkring år 1900, i 50'erne og i 70'erne. Det enkelte afsnit er spækket med glimrende fotos og tegninger til illustration af teksten, der ligefremt, levende og i overskuelige, mindre afsnit fortæller om forholdene i tidligere tiders skole. Om 1900-tallets forskel på by- og landskoler, privat- og latinskoler, om anskuelsesundervisning, kønsopdeling, tæsk og masser af arbejde i fritiden. Om 50'ernes mellemskoler, begyndende forældreindflydelse, fremmedsprog, drengedrømme, pigeromantik og feriebørn på landet. Om 70'ernes ungdomsoprør, fantasi, følelser og gruppearbejde. Enkelte erindringer og statistik understøtter argumenter og fortælling.

Der findes ikke rigtig andet om emnet til målgruppen, og som de øvrige bøger i denne serie fortæller den glimrende og medlevende om emnet.

Arbejdes der med skolen som emne i 4. - 6. klasse er denne bog lidt af en guldgrube. En rigtig god tekst, der perspektiverer over et århundrede, fortæller medlevende og indsigtsfuldt, og med gode billeder der dækker teksten godt ind virker bogen stærkt appellerende på læsergruppen.