Bøger / faglitteratur

På sporet af en ny orden : forelæsninger over frihedens politik i det 21. århundrede


Beskrivelse


Bbeskrivelse af frihedens og demokratiets dilemma efter den afgørende skæringsdato i 2001.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Martin Hjelmborg

2008

Alle med interesse i et levende, reelt demokrati kan med udbytte læse bogen. Den er holdt i et levende sprog uden brug af faglig jargon, så bogen kræver ingen særlige forudsætninger af sin læser. Bogen kan udstilles sammen med andre bøger om demokratiets tilstand og problemer i den moderne verden.

Forfatteren er tysk sociolog med stor både teoretisk og praktisk viden om sit emne i bogen her. Han har været politisk aktiv og medlem af Forbundsdagen i Tyskland, EU-kommissær og direktør for London School of Economics. Bogen er forfatterens første, der er oversat til dansk. Den ligger i grænseområdet mellem politisk debatbog og politologisk/sociologisk fagbog. Bogen er bygget op over 6 foredrag holdt i perioden 2001-2002 (lige efter "nine-eleven" 2001, hvilket bogen kommer ind på) med fokus på frihedens udfordring/problem. Pointen er, at frihed er friheden til at handle og mængden af frihed for mennesket svarer til de reelle valgmuligheder, det har. Modsat friheden forstået som friheden for noget. Levende og klart sprog. Kort om bogen, om forfatteren, indhold, forord, noter, anden politisk litteratur af tyske tænkere.

Det er den første bog på dansk af forfatteren, som er en af Europas vægtige politiske tænkere med en opgraderet analyse af Vestens situation netop nu.

En klar og intellektuel skarp beskrivelse af frihedens og demokratiets dilemma efter den afgørende skæringsdato i 2001.


Kristeligt dagblad

d. 3. maj 2008

af

af

Henrik Jensen

d. 3. maj 2008


Information

d. 17. nov. 2007

af

af

Rune Lykkeberg

d. 17. nov. 2007


Jyllands-posten

d. 7. feb. 2008

af

af

Henrik Gade Jensen

d. 7. feb. 2008