Bøger / skønlitteratur / roman

På vej mod et nyt liv


Beskrivelse


Pensionisten Hatting føler sig ensom efter at have mistet sin kone for flere år siden. For at bearbejde sorgen og atter komme ud blandt mennesker tager han derfor på et krydstogt til middelhavet. Han bliver dybt forelsket i en ung pige, men er følelserne gengældt eller leger hun blot med ham?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2012

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 10. maj 2012

Nok mest for det lidt ældre segment eller den knap så bornerte "Biblioteket-kommer-låner". God typografi og mange kapitler. Anonym forside, og sjusket fejl i omslagsteksten (hovedpersonen hedder Hatting og ikke Malling).

Pensionisten Hatting føler sig ensom efter at have mistet sin kone for flere år siden. For at bearbejde sorgen og atter komme ud blandt mennesker, tager han derfor på et krydstogt til Middelhavet. Her stifter han bekendtskab med flere mennesker i samme situation som ham selv, men særligt mødet med en ung pige bliver skæbnesvangert. Han bliver dybt forelsket i pigen, men er følelserne gengældt eller leger hun blot med ham? Hatting må igennem hele følelsesregistreret før han tilsidst måske kommer ud som et nyt og afbalanceret menneske. Madsen (f. 1933) runder med sin nye bog hele 15 udgivelser, der hovedsageligt er fordelt på historiske romaner og krimi/spænding. På vej mod et nyt liv er ingen af delene, men derimod en udviklingsroman, der berører nogle tunge og vedkommende emner som sorg og ensomhed. Desværre står udførelsen ikke helt mål med intentionerne. Dialogen virker kunstig og opstyltet, og specielt de lidt lumre beskrivelser af de unge piger forstyrrer den fine melankolske tone, som Madsen ellers har bygget op.

Tematisk kan den sammenlignes med Madsens egen Pendulet fra 2006.

Absolut velmenende bog, men resultatet er ujævnt og som læser irriteres man af Madsens lidt naive skrivestil.