Bøger / faglitteratur

Pædagogisk evaluering : en grundbog


Beskrivelse


Ti artikler med gennemgang af evalueringsteori og -praksis i det pædagogiske felt i folkeskolen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2008

af

af

Mads Overmark

d. 22. apr. 2008

Bogen kan anvendes af ledere, lærere og studerende, som ønsker at danne sig overblik over problemfelterne i en evalueringskultur. Artiklerne kan også anvendes som oplæg til pædagogiske dage og lign.

Det er forfatternes ambition i ti artikler at give en samlet beskrivelse af problemer og muligheder ved at udvikle en evalueringskultur i skolen. Dette er grundbogen og der findes også hæfter, som går ind i en nøjere beskrivelse for de enkelte fag. Bogen er en blanding af teoretiske overvejelser og forslag til, hvordan underviserne kan integrere evaluering i den daglige praksis. Man kan bl.a. læse om det etiske ansvar i forbindelse med evaluering, portfolio, elevens selvevaluering samt kobling mellem evaluering og udvikling. Grundholdningen er, at evaluering skal være en del af det daglige virke og være en hjælp til differentiering og forældreinvolvering ved eksplicit at formulere målene for undervisningen.

Der er skrevet en del om evaluering, men som regel er det en enkelt problemstilling, der beskrives Her formidles et overblik, og litteraturlisterne giver mulighed for yderlig fordybelse.

En fin samling artikler der kan give inspiration til, hvordan underviseren kan gøre evaluering til en integreret del af egen praksis og elevernes læring.