Bøger / skønlitteratur / roman

Pæonpavillonen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Da den unge kinesiske kvinde Pæon i 1600-tallet ikke kan få sit hjertes udkårne, fordi hun er lovet væk til en anden, sulter hun sig til døde. Hun bliver til et genfærd, der i mange år blander sig afgørende i den planlagte ægtemands liv og kærlighed.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 13. feb. 2009

Gennem de sidste 15-20 år er der kommet mange bøger om kinesiske kvindeskæbner, og de er blevet læst bredt. Med en flot forside kommer så her endnu en roman til læsere af kineserier.

Den privilegerede og veluddannede 16-årige Pæon lever i 1600-tallets Kina. Hun identificerer sig med den romantiske opera "Pæonpavillonen" og kan som hovedpersonen ikke få sit hjertes udkårne, idet hun er lovet væk til en anden. Af lutter kærlighedssorg sulter Pæon sig til døde og erfarer smerteligt på dødslejet, at hendes store kærlighed og hendes planlagte ægtemand er en og samme person. Pæon bliver herefter et genfærd, som fra den anden verden blander sig afgørende i mandens nye ægteskaber. Kinesiske kvindeskæbner har vi efterhånden læst om mange gange før, og den kinesiske åndeverden er heller ikke ukendt i litteraturen, selv om den kan være svær at forholde sig til. Pæonpavillonen placerer sig midt i feltet af historiske kærlighedsromaner fra Kina; for det meste er den underholdende og interessant læsning, men der er undtagelser indimellem.

Lisa See, f. 1955, er repræsenteret på dansk med yderligere tre titler, senest Sneblomst og den hemmelige vifte fra 2006. Pæonpavillonen bygger på en virkelig historie om unge elskovssyge kvinder og deres bemærkelsesværdige skæbner.

Poetisk kærlighedsroman fra Kina i 1600-tallet, hvor en ung kvinde føres i døden af elskovslængsel. Udmærket underholdning, som ikke adskiller sig markant fra de mange andre historiske romaner om kinesiske kvindeskæbner.


litteratursiden.dk

d. 16. mar. 2009

af

af

Laila Heskjær Myrwick

d. 16. mar. 2009

Et fascinerende og smukt historisk eventyr om kærlighed, kultur og kvindeskæbner i fortidens Kina. Pæon er en kinesisk pige på 16, som er korrekt opdraget som det hører sig til i 1600-tallets Kina, hv...


Jyllands-posten

d. 8. mar. 2009

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 8. mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 25. juni 2009

af

af

Maria Sjøqvist

d. 25. juni 2009


Danmark Kina

Nr. 89 (2009)

af

af

Lene Sønderby Bech, Christian Nielsen

Nr. 89 (2009)