Bøger / faglitteratur

Palmemordet : historier & gøglebilleder fra en postfaktuel verden


Beskrivelse


Med omdrejningspunkt i sagen om mordet på Olaf Palme ses der kritisk på mediernes rolle i "den postfaktuelle verden", hvor værdien af en kioskbasker ofte vægtes højere end fakta og journalistisk research.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. feb. 2017

Debatskabende bog, som med omdrejningspunkt i sagen om mordet på Olaf Palme ser kritisk på mediernes rolle i "den postfaktuelle verden", hvor værdien af en kioskbasker ofte vægtes højere end fakta og journalistisk research. For dig som følger debatten om mediernes rolle.

I 1986 blev den daværende svenske statsminister Olaf Palme skudt i Stockholm. Dette faktum er udgangspunkt for bogens eksempler på teorier, medieomtaler og journalistisk research omkring en mordsag, der endnu i dag kan skabe overskrifter i medierne. Under overskriften "Cirkus Palmes årlige klovneparade" skriver Poul Smith bl.a.: "Journalistisk research synes at være fortid. Foragten for fakta synes at være reglen ikke undtagelsen. Og det ganske uanset om vi taler om BT, Information....Hvad vi ser, er det post-faktuelle samfund, som buldrer frem. Det at bedre at mene end at vide. Kan man tale til folks følelser, behøver det ikke at være rigtigt, hvad man skriver." Poul Smith er journalist og forfatter. Han har skrevet 3 andre bøger om Palme-mordsagen, senest i 2012, Palmes morder, hvor han sætter navn på den person han mener myrdede Olaf Palme. Poul Smith er også kendt som spindoktor for komikeren Jacob Haugaard og som seniorrådgiver for digteren Yahya HassanPalmes morder?.

Tankevækkende og interessant bog, der kræver du som læser har mod på at følge den meget detaljerede journalistisk research forfatteren bygger sine historier på.

En anden bog er Palmemordet.Informationer og udgaver