Så er vi kommet til anden veloplagte og fascinerende del af Delirium-trilogien, og endnu engang vil unge læsere lade sig opsluge af drivet i den spændende dystopi om kærlighed som en sygdom. Første del er endnu ikke slået helt så meget an som ventet, men det må komme ligesom en filmatisering. Flot forside.
Den 18-årige forældreløse Lena lever som lovløs i et fremtidigt totalitært USA, hvor kærlighed betragtes som en dødbringende sygdom. Alle 17-årige bliver opereret, så de kan leve trygt og roligt resten af deres liv uden smerte eller kærlighed. Lena er undsluppet operationen og flygtet ud i vildmarken, hvor hun lever et farligt liv sammen med ligesindede. De lovløse infiltrerer de ikke opererede, og det bliver en kamp på liv og død for Lena, som ender med at forelske sig i en af dem. Pandæmonium er velskrevet, plottet fængende og kompositionen effektiv, så læsere fra 14 år og op er godt underholdt og efterlades med en cliffhanger af en slutning.
Lauren Oliver (f. 1982) debuterede i 2011 med den vellykkede Før jeg falder, og som den er Delirium-trilogien medrivende i sin handling og overbevisende i sine psykologiske portrætter. Handlingsmæssigt ligger trilogien meget tæt op af Ally Condies Matched-trilogi, 2011-2013.
Anden del af en dystopisk Romeo og Julie-trilogi for romantisk anlagte læsere fra 14 år og op i tyverne. Den er velskrevet og indlevet og placerer sig i spændingsfeltet mellem fx Tusmørke-serien og Dødsspillet. Kan til nød læses selvstændigt.