Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Perlemorstårnet


Beskrivelse


Fantasy. Pigen Svava er sammen med vennen, Elmon ankommet til byen Dybhavn. Den magiske ild i toppen af det høje troldmandstårn er gået ud, og nu kan intet beskytte byens indbyggere mod de grusomme gråvinger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2017

af

af

Vera Hollerup

d. 29. mar. 2017

4. bind af den spændende fantasyserie "Pigen fra havet" om Svavas farefulde tur til Dybhavn for at aflevere det magiske ædelrav. Læs afslutningen på denne spændende og actionfyldte fantasyserie for 10-13-årige.

Svava og vennen Elmon er nået frem til Dybhavn, der er i alvorlig krise. Den beskyttende, magiske ild i toppen af det høje troldmandstårn er gået ud, og der gives ikke længere beskyttelse mod de uhyggelige gråvinger. Under stor dramatik lykkes det Svava og Elmon at komme i sikkerhed i troldmandstårnet og aflevere det magiske ædelrav, som kan genantænde den magiske ild. Men Elmon undgår ikke et møde med gråvingerne. Noget tyder på, at Svavas forsvundne mor har slået sig ned i Dybhavn, og samtidigt er den mystiske Leon, som er ude efter Svavas magiske ravmedaljon, dukket op i byen.

En god og velskrevet historie med et par sympatiske hovedpersoner, som læserne let kan identificere sig med. Svava kommer ud for lidt af hvert, og historien byder på adskillige overraskelser. Man får et godt indblik i Svavas tanker og følelsesliv. Skildringen af det imponerende troldmandstårn ved navn Perlemorstårnet samt dets beboere er både spændende og interessant. Der er fart over tempoet og et fint flow i fortælleforløbet.

Denne bogs læsere vil sikkert også synes om Cæcilie Lassens serie "Piratpigen Mary Mead", der også handler om en modig og selvstændig pige med tilknytning til havet.


Weekendavisen

d. 21. apr. 2017

af

af

Damian Arguimbau

d. 21. apr. 2017