Bøger / faglitteratur / rejseførere

Peru : højdepunkter i inkaernes land


Beskrivelse


Rejseguide til Peru med beskrivelser af såvel kendte som sjældent besøgte seværdigheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 1. nov. 2019

Rejseguide til kommende turister i Peru.

Forfatteren er indehaver af et rejsebureau, har tidligere været bosat i Argentina og rejst utrolig meget i både Peru og Argentina. Han har skrevet tidligere udgaver af Turen går til Peru & Bolivia. Her øser han af sin store viden om seværdigheder, kulturelt særpræg, traditioner, religion og transport i Peru. Inkakulturen og landets historie beskrives løbende gennem bogen, hvor det er naturligt for forståelsen af lokaliteten. Amazonasområdet får et særligt afsnit, ligesom det at færdes i store højder kræver særlig viden. Bagerst i bogen findes stikordsregister, og den er gennemillustreret med farvefotos.

Inspirerende med de mange farvefotos. Teksten er informationsmættet og en passende blanding af seværdigheder og kultur og historie. Det er tydeligt, at forfatteren har et indgående kendskab til landet. Små faktabokse spredt rundt om i den løbende tekst beriger bogen. Kun en enkelt side i bogen fungerer som reklame for forfatterens eget rejsebureau.

Der findes en del rejselitteratur om Peru. Udover Turen går til Peru & BoliviaPeruOplev PeruVandreture i PeruKlatring i Peru kan nævnes Peru og Oplev Peru. Med vægt på vandring findes Vandreture i Peru og om klatring findes Klatring i PeruDer findes en del rejselitteratur om . Udover Turen går til & Bolivia kan nævnes og Oplev . Med vægt på vandring findes Vandreture i og om klatring findes Klatring i Der findes en del rejselitteratur om Peru. Udover Turen går til Peru & Bolivia kan nævnes Peru og . Med vægt på vandring findes Vandreture i Peru og om klatring findes Klatring i PeruDer findes en del rejselitteratur om Peru. Udover Turen går til Peru & Bolivia kan nævnes Peru og Oplev Peru. Med vægt på vandring findes og om klatring findes Klatring i PeruDer findes en del rejselitteratur om Peru. Udover Turen går til Peru & Bolivia kan nævnes Peru og Oplev Peru. Med vægt på vandring findes Vandreture i Peru og om klatring findes .


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 5. okt. 2018

Beskrivelser af fem rejser i Peru, hvor menneskerne, landet og landskaberne emmer af historie. For interesserede i Peru.

Hans Erik Rasmussen er en berejst herre. Så berejst, at han er optaget i Eventyrenes Klub. I denne bog fortæller han om fem rejser, han har foretaget rundt i Peru, hvor vandring har været en væsentlig del af rejsen. Rasmussen fortæller om mødet med lokalbefolkningen og om starten på et langvarigt venskab med en peruvianer, om de stærke kvinder i Peru og om vandring i Inkaernes fodspor og ved udspringet af Amazonfloden. I alle de fem rejsebeskrivelser kommer Rasmussen tæt på lokalbefolkningen og går i historiske opdagelsesrejsendes fodspor. Bogen er illustreret. Rasmussen har før skrevet Turen går til Peru & BoliviaAd lysende stier og Ad lysende stierHans Erik Rasmussen er en berejst herre. Så berejst, at han er optaget i Eventyrenes Klub. I denne bog fortæller han om fem rejser, han har foretaget rundt i Peru, hvor vandring har været en væsentlig del af rejsen. Rasmussen fortæller om mødet med lokalbefolkningen og om starten på et langvarigt venskab med en peruvianer, om de stærke kvinder i Peru og om vandring i Inkaernes fodspor og ved udspringet af Amazonfloden. I alle de fem rejsebeskrivelser kommer Rasmussen tæt på lokalbefolkningen og går i historiske opdagelsesrejsendes fodspor. Bogen er illustreret. Rasmussen har før skrevet Turen går til Peru & Bolivia og .

Rasmussens fortællinger er sådan nogle, der giver blod på tanden til at komme ud at rejse. Fortællingerne er indlevende og spændende. Rent formidlingsmæssigt står tekstbeskrivelserne lidt alene, da der ikke er så mange billeder. Udover de fem rejsebeskrivelser fungerer bogen også reklame for Rasmussens rejsebureau, der laver rejser til Latinamerika.

UdPå to hjul under SydkorsetLandet der kaldes PerúRejsen til drømmelandover Rasmussens egne bøger om Peru findes der følgende bøger, der ligner: , På to hjul under Sydkorset, Landet der kaldes Perú og Rejsen til drømmelandUdover Rasmussens egne bøger om Peru findes der følgende bøger, der ligner: Ud, , Landet der kaldes Perú og Rejsen til drømmelandUdover Rasmussens egne bøger om Peru findes der følgende bøger, der ligner: Ud, På to hjul under Sydkorset, og Rejsen til drømmelandUdover Rasmussens egne bøger om Peru findes der følgende bøger, der ligner: Ud, På to hjul under Sydkorset, Landet der kaldes Perú og .