Bøger / skønlitteratur til børn / dramatik

Peter Pan


Beskrivelse


Drama. Fire børn er alene hjemme. Om natten får de besøg af Peter Pan og feen Klokkeblomst. De flyver til eventyrlandet Ønskeøen. Børnene oplever sørøverlivet ombord på kaptajn Klos skude. Men børnene vender til slut hjem til deres seng. 23 roller, 5 scener/locations. Varighed: Ca. 1,25 time.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 20. okt. 2011

Historien om Peter Pan og hans venner efter det originale skuespil fra 1904 af James M. Barrie. Stykket kan spilles af større børn på dramahold samt voksne. Spilletiden er ca. 70 minutter. Der er omkring 20 roller.

Stykket er omfattende, og jeg oplever det svært tilgængeligt i såvel komposition som sprogtone. Der er mange replikker at holde styr på, men de mest omfattende roller kan deles på flere skuespillere. Stykket er opdelt i fem akter på 5 lokationer. Jeg mangler ideer til scenografi. Der er sparsomme regibemærkninger og ingen forslag til musik. 4 børn er alene hjemme, og om natten får de besøg af Peter Pan og feen Klokkeblomst. De flyver, ved hjælp af Klokkeblomsts blomsterstøv, til eventyrlandet Ønskeøen. Børnene oplever sørøverlivet ombord på kaptajn Klos skude. Børnene vender til slut hjem , hvor forældrene også er kommet hjem igen.

Forlaget Drama har i år udgivet adskillige stykker drama med en mere nutidig vinkling fx Askepot af Grethe Fischer. En anden bedre titel, jeg vil nævne, er dramatiseringen af Karlas kabale, 2011.

Børn og unge, der kender andre versioner af historien om Peter Pan, kan følge med i historiens handling, men uden denne forforståelse vil stykket forekomme svært tilgængeligt for tilskueren. Jeg oplever teksten som lang og flere steder usammenhængende. Desuden mangler jeg instruktioner og ideer til scenografien. Der er stavefejl flere steder i teksten. Svært anvendelig i skoleregi.Informationer og udgaver