Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Petruska Weingartens halve hjerte


Beskrivelse


Søstrende Lisa og Sandra finder en gravsten ned i mosen. På gravstenen står navnet Petruska Weingarten. Hvem mon hun var, og hvorfor ligger hendes gravsten i mosen? Den gåde prøver de to piger at løse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2019

af

af

Helle Laursen

d. 13. nov. 2019

De blive kaldt søstrene "Grønøje", Lisa og Sandra. Efter skole går de tit på opdagelse i mosen, selvom det er helt forbudt. En dag finder de en gravsten i mudderet, og det sætter fantasien igang. For hvem mon det er, der er begravet nede i mosen? Højtlæsning fra 6 år og selvlæsning af gode læsere fra 9 år.

Søstrene Lisa og Sandra må ikke gå ned i mosen for deres forælde. Men det er så spændende, og en dag efter skole finder de to piger en gravsten. Det sætter især Sandras fantasi på overarbejde. Hun er god til at spinde en historie, om både spøgelser og forbandelser. For kunne der måske hvile en forbandelse over graven i mosen. På stenen står der det er Petruska Weingarten der ligger begravet, men hvem er hun? Kort efter fundet af gravstenen bliver Sandra syg, og det bliver lillesøster Lisa, der løser gåden om Petruska, og "hæver" forbandelsen. Indbundet. Format 21x15 cm.

En rigtig dejlig og spændende fortælling, hvor fantasi og fortælleglæde følges ad. Det er en fornøjelse at følge søstrene "Grønøjes" bestræbelser på at løse gåden om Petruska Weingartens gravsten. Til hyggelig og stemningsfuld højtlæsning, hvor det kan være svært stoppe, før man har fået læst det sidste kapitel. Fin forside illustreret af Gitte Gade.

Der er rigtig mange gode bøger, man kan læse højt. Prøv fx at læse om Lus og Bette der bliver venner, og som bliver viklet ind i et mystisk eventyr.


litteratursiden.dk

d. 7. jan. 2020

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 7. jan. 2020

Fin og stemningsfuld mysteriebog med masser af fantasi, gåder og sødmefulde gys for romantiske og drømmende piger. Søstrene Grønøje er Lisa og Sandra, lillesøster og storesøster, meget forskellige, m...


Politiken

d. 15. feb. 2020

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 15. feb. 2020