Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Alba Columbas sidste rejse


Beskrivelse


Søstrene Sandra og Lisa finder en såret brevdue, som de tager sig af. Snart er de hvirvlet ind i endnu et mysterium med koder og dæmoner. Højtlæsning fra 6 år og selvlæsning fra 9 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2023

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 12. maj 2023

Søstrene Sandra og Lisa finder en såret brevdue, som de tager sig af. Snart er de hvirvlet ind i endnu et mysterium med koder og dæmoner. Højtlæsning fra 6 år og selvlæsning fra 9 år.

Sandra og Lisa er på vej hjem fra en skøjtetur på søen da de finder en såret due i sneen. De tager duen med hjem og opdager at det er en brevdue - og endda med et brev bundet til foden. Da de åbner brevet er det skrevet i kode - søstrene beslutter sig for at løse koden, men det er ikke så nemt. Både fordi koden er svær, men også fordi der er splid mellem de ellers så tætte søstre. Der er startet en nye pige i Lisas klasse, som er både cool og sød. Lisa vil gerne imponere hende og i den proces skader hun forholdet til sin søster. Heldigvis er der ikke noget som et godt mysterium til at gøre dem gode venner igen. Tredje bog i serien, "En bog om søstrene Grønøje". Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Spændende historie, der fortælles med stor iver og entusiasme. Sproget har et godt flow og der er kælet ved både sansninger og følelser. Udover jagten på sandheden er der også temaer som at føle sig udenfor, at man ikke skal lyve og at det altid er bedre at snakke om tingene end fortie dem. Gitte Gade har lavet en indbydende og flot forside.

Den første bog i serien er: Petruska Weingartens halve hjerteKitty og balladen i bagerietSherlock Holmes - vampyren fra Sussex. Andre bøger om at opklare mysterier er fx Kitty og balladen i bageriet og Sherlock Holmes - vampyren fra SussexDen første bog i serien er: Petruska Weingartens halve hjerte. Andre bøger om at opklare mysterier er fx og Sherlock Holmes - vampyren fra SussexDen første bog i serien er: Petruska Weingartens halve hjerte. Andre bøger om at opklare mysterier er fx Kitty og balladen i bageriet og .