Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen fra Stettin. Del 2


Beskrivelse


Madalina er 17 år, da hun i 1942 rejser fra Tyskland til Danmark med sin danske mand. Madelina skal holde hus og passe hans lille søn, men hverdagen bliver ikke, som hun havde forestillet sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 25. okt. 2017

Portræt af en ung tysk kvindes ægteskab med en dansk mand under besættelsen. For læsere af gode tidsskildringer, og især ældre læsere vil vide at sætte pris på den.

Madalina fra Stettin er 17 år, da hun i Tyskland bliver gift med danske Jens. De rejser til Danmark, hvor hun skal holde hus og passe hans lille søn. Der er trygt i Danmark, men Madalina savner sin egen familie. Hverdagen med den bryske Jens og hans tyskvenlige familie er ikke, hvad Madalina havde forestillet sig, og de glider efterhånden fra hinanden. Inden krigens afslutning lykkes det Madalinas familie at flygte til Danmark, og efter krigen er hun klar til at begynde på et nyt liv. Romanen er en selvstændig fortsættelse af Pigen fra StettinPigen fra Stettin. Del 1.

Velskrevet og udmærket skildring fra Danmarks besættelse, hvor der med en lavmælt stemmeføring er lagt vægt på hverdagen i stort og småt og på Madalinas tanker om sit liv.

Romanen kan læses uafhængigt af første bind, som handler om Madalinas barndom og ungdom, men det giver også god mening at læse begge bind i rækkefølge. Forfattere som Ester Bock og Birte Blønd skriver om samme periode, og det samme gør Lars Johansson i romanerne om Signe.