Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen under jorden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den lidt excentriske arkæolog Ruth Galloway bliver involveret i en sag om to småpiger, der er forsvundet med 10 års mellemrum. Sammen med politimanden Harry Nelson forsøger hun at opklare mysteriet ude i saltmarsken - et historisk, men også farligt landskab.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 22. dec. 2017

Ny britisk bestseller-serie om den nørdede arkæolog Ruth Galloway, der i 1. bind hjælper politiet med at finde 2 forsvundne småpiger. Til læsere af relativt rolige krimier, der beskriver et specielt område - historisk, geografisk, fagmæssigt - med en snert humor og kærlighed samt en slutning, der lægger op til fortsættelse.

Arkæolog Ruth Galloway er knapt 40 år, en lidt tyk og sær knoglespecialist. Hun bor alene med sine katte ude ved saltmarksken i en afkrog af Norfolk, England - et historisk område, der tiltrækker shamanistisk interesserede og fuglekiggere. Politiet beder hende om at se på et knoglefund, som de forventer tilhører en pige, der forsvandt 10 år tidligere. Samtidig forsvinder endnu et barn, og kriminalefterforsker Harry Nelson frygter en sammenhæng. Han har modtaget mystiske breve, der afslører indsigt i begge sager, og nu bliver Ruth involveret på flere måder end forventet. Mellem kapitlerne optræder en ukendt stemme fra en slags fangenskab.

Virkelig god og flot skrevet krimi med let humor og gysende situationer. Beskrivelserne af det særlige landskab, dets historie og fagkundskaben går glimrende i spænd med det specielle persongalleri. Det kan faktisk kun gå for langsomt med at få oversat resten af serien.

Stemningen i seriens 1. bind minder om Ann Cleeves' serie om excentriske Vera Stanhope, og som hos Andrew Taylor og Reginald Hill udspiller handlingen sig relativt roligt med fine personskildringer og uden for meget vold.


litteratursiden.dk

d. 22. jan. 2018

af

af

Lene Jensen

d. 22. jan. 2018

En helt igennem fremragende start på en ny krimiserie med en på alle måder anderledes hovedperson. Arkæologen Ruth er i den grad et bekendtskab værd. Jeg følte mig meget hurtigt i rigtig godt selskab...


Jyllands-posten

d. 18. mar. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 18. mar. 2018


Politiken

d. 10. mar. 2018

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 10. mar. 2018


Jyllands-posten

d. 18. mar. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 18. mar. 2018