Bøger / faglitteratur

Pigerne fra Sydney og andre piger af den slags man bør holde sig fra


Beskrivelse


Autentiske beretninger om kvinder der har begået mord, delt op i forskellige hovedkategorier blandet andet baby-farming, giftmord, barnemord og ufatteligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 31. maj 2013

Målgruppen er læsere af kriminalhistorier. Især tror jeg på lidt ældre læsere, der vante henter bøger på hylden med virkelige historier fra forbrydelsernes uhyggelige verden.

Selv garvede politifolk er rystede i en kælder i Berkerekul i daværende Jugoslavien (1920'erne). Her finder de 35 kister med mandelig. Alle ofre for den smukke giftmorderske Vera Renczi (ca. 1903 til 1940). En historie som inspirerer til et skuespil og filmatiseringen Arsenik og gamle kniplinger fra 1944 med Cary Grant. Blot et af de mange uhyggelige kvinde-portrætter i denne bog. Bogens ugerninger finder sted før 1960, og portrætterne ledsages af datidige stregtegninger og s/h fotos. Bogen har overskrifter som "Baby-farming", "Giftmord", "Skilsmisse", "Krigsforbrydelser", "Seriemord", "Pigerne fra Sydney", "Barnemord" og "Ufatteligt". Bag disse overskrifter gemmer sig fx den kvindelige torturbøddel "The Hyena of the Gestapo", "The Angel of Death", én af "Pigerne fra Sydney", eller "La Vampire del Carrer Ponent", tilnavnet for en grum kvinde fra Catalonien, der først udnytter børn og unge på sit særlige bordel, og derefter bestialsk myrder dem, når de ikke længere er nyttige! Nok er bogens kriminalhistorier bedagede, men det gør dem ikke mindre uhyggelige.

Om kvindelige mordere også samme forfatters Sorte enker og andre giftige hunkønsvæsener, og så er kvinderne repræsenteret i Verdens værste mordere af Nigel Blundell.

Underholdende kriminalhistorie med lånere på de fleste biblioteker.