Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pippi Langstrømpe flytter ind i Villa Villekulla og andre historier


Beskrivelse


Verdens stærkeste pige - Pippi Langstrømpe - flytter ind i Villa Villekulla med sin hest og aben Hr. Nilsson. Heldigvis for nabobørnene Tommy og Annika for så sker skægge, sjove og også meget besynderlige ting.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2011

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 8. juni 2011

Tre nye titler i Læs selv - serien fra Gyldendal: Alle vi børn i Bulderby, Emil fra Lønneberg og Pippi Langstrømpe. Velegnede til selvlæsning fra 9 år, men kan stadig også bruges som højtlæsning fra 5 år.

Nærmere præsentation af både forfatter, handling og illustratorerne er vist ikke så aktuelt her. Historierne fra vores alles Astrid holder. Også selvom forlaget har valgt at kun medtage de første kapitler fra de enkelte værker. Således er bogen om Pippi de første 6 kapitler fra Pippi Langstrømpe, i Emil er det de første 3 kapitler fra Emil fra Lønneberg og i Bulderby er det de første 11 kapitler fra Alle vi børn i Bulderby. Fælles for udgivelserne er at de IKKE er læsebearbejdede, men de originale nyoversatte tekster af Kina Bodenhoff. Det som gør dem egnede til selvlæsning er at teksten er sat med store typer og at der er sat dele-prikker ved lange ord. Der er også brugt de originale illustrationer fra de oprindelige udgaver af historierne - gengivet i s/h med en lille vignet ved siden af sideangivelsen. Bøgerne er i hardback med glittede forsider med hovedpersonerne på forsiden. De er blevet testlæst af børn på 3. klassetrin med læsevanskeligheder og fundet både læsbare og stadig aktuelle i indhold.

Alle tre udgivelser har de originale tekster med de originale illustrationer. Bortset fra deleprikkerne ved lange ord er der ingen ændringer i selve teksten, men ikke alle kapitler er med.

Gode læseoplevelser til selvlæserne.