Bøger / faglitteratur


Beskrivelse


Kronologisk gennemgang af politiets biler begyndende med de første af etatens motorkøretøjer i 1910 til de moderne nummerpladescannende politibiler i 2017, med afsnit om specialbilerne, historien om blink på tagene, indretning og pladsforhold samt teknikken i bilerne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2017

af

af

Lars Ovesen

d. 24. nov. 2017

Har du nogensinde siddet på bagsædet af en patruljevogn og undret dig over mærke og model? Eller er du bare interesseret i politiets forskellige køretøjer? Så bør du kigge nærmere på denne bog der tager politiets køretøjer under kærlig behandling. For den motor-eller politiinteresserede.

Bogen indledes med et kort oprids af politibilen som arbejdsredskab. Herefter behandles vognene kronologisk begyndende med de første af etatens motorkøretøjer i 1910 til de moderne nummerpladescannende politibiler vi ser på vejene i dag. Læseren bliver ikke snydt for specialbilerne, historien om blink på tagene, design, indretning og pladsforhold samt teknikken i bilerne. Teksten afsluttes med et afsnit om køretøjerne på Grønland og Færøerne.

Jeg er selv lidt af en biltosse og har læst denne bog med stor interesse. Informationerne om bilerne er overvældende, fra teknik, over hestekræfter til de mest moderne radiotiltag samt andre digitale finesser vognparken er udstyret med. Man bliver heller ikke snydt for en række anekdoter, der knytter sig til vognene. Jeg er specielt glad for afsnittet om specialvognene og de historier, der er knyttet til dem.

Umiddelbart findes der ikke nogle bøger for voksne, der direkte behandler politiets vognpark. Men for yderligere litteratur, hvor vognparken omtales se Gården.