Bøger / faglitteratur / bagebøger

Politikens bog om brød


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2011

af

af

Lene Kristiansen

d. 9. feb. 2011

Politikens egne fagbøger har altid stået som garant for bredde og kvalitet. Også her i bogen om brød - identisk med tidligere udgave fra 2006 - hvor mange forskellige brødtyper er med. Alligevel kan man mærke, at der på 5 år er sket noget på området, og Lone Kjærs bog vil især tiltale dem, der ønsker at være på sikker grund.

Lone Kjær er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom, og har flere kogebøger bag sig. Bagebogen er fuldstændig identisk med udgaven fra 2006, bortset fra en mindre ændring af layoutet på forsiden. Indholdet er brød af alle slags, brød til morgen, frokost, herunder pizza og pirogger, madbrød og det søde som fx snegle og brunsviger. Meltyperne er de gængse samt spelt, som var den nyeste og almindeligt tilgængelige meltype på det tidspunkt, nu er der kommet en lang række nye (ældre) sorter til, som også præsenteres i de nyeste bagebøger. Layoutet er fint og luftigt med gode billeder, og opskrifterne pædagogiske og anvendelige. Et godt introafsnit indeleder bogen sammen med en overskuelig indholdsfortegnelse, et register afslutter.

Der er kommet gang i bagningen, også i bogform. Meyer og Plum er stadig blandt de mest efterspurgte, den nyeste i rækken er Byens bedste brød af Gryberg. Desuden har stort set alle kogebøger i dag også afsnit om brød.

Ny og identisk udgave af Politikens bog om brød fra 2006. Stadig en god og anvendelig bagebog med sikre, ukomplicerede opskrifter, men er den gamle udgave fin, kan man med god samvittighed fokusere på de nye titler.


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Winni Thorup

2006

En dejlig overskuelig og lettilgængelig brødbagebog. Et sidste mindre afsnit omhandler det søde brød, men også her med vægten på det fyldige eller grove, koldhævede chokoladeboller, kanelsnegle i fad etc. Der er opskrifter på morgenbrød, grove eller fyldte frokostbrød, og så er der det daglige madbrød. I mange af opskrifterne hæves dejen koldt til næste dag, en let og lækker metode til friskbagt brød også til morgenbordet. Layoutet er uhyre indbydende, et par ord om det pågældende brød, overskueligt opdelte opskrifter og et helsides farvefoto af det færdige brød. Et forord om bagning og en kort omtale af forskellige meltyper og naturligvis et funktionelt register, fuldender billedet af en bagebog for både nybegyndere og mere øvede hjemmebagere. Det skorter ikke på bagebøger, men denne vinder over mange pga. sit fokus på det daglige, enkle og lækre brød, ofte med et lille tvist, og sine enkle og inspirerende opskrifter.