Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Portal - danmarkshistorie


Beskrivelse


Præsentation af de lange linjer i Danmarks historie fra oldtid til nutid.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2008

af

af

Anny Skov Madsen

d. 20. maj 2008

Danmarkshistorien i et bind er primært skrevet på baggrund af de nye læreplaner for det almene gymnasium. Det fagligt høje niveau kombineret med en bred indfaldsvinkel til, hvad vi forstår som historie, er dog så tiltalende at bogen har almen interesse.

Fem store hovedafsnit skildrer de lange linjer i Danmarks historie fra oldtid til nutid. Kapitlerne inkluderer det obligatoriske kernestof i historie bl.a. Danmarks tilblivelseshistorie, demokrati, ideologier, velfærdsstatens udvikling og de internationale relationer. Bogen igennem er der på gule sider en række opslag hvor kultur- og mentalitetshistorie med afsæt i kunst, litteratur, religion, arkitektur beskrives og diskuteres. Der er mange vinkler og tværfaglige temaer medtaget, og de er formidlet problemorienterende og engagerende, så man får lyst til at vide mere. Alene illustrationerne er et stort potentiale og viser alsidige indgange til forståelsen af Danmarks historie. De tre forfattere har alle tidligere udgivet bøger.

Politikens étbinds Danmarkshistorie, 2007 er mere et opslagsværk Kernestoffet i historie i udvalgte perioder er beskrevet i flere serier.

Tre erfarne fagforfattere har begået en indsigtsfuld og vidt spændende etbinds danmarkshistorie, der med et væld af spændende detaljer og et facetteret illustrationsmateriale engagerer gymnasieeleven og den almindelige læser i væsentlige problemstillinger før og nu.


Jyllands-posten

d. 12. juli 2008

af

af

Henrik Gade Jensen

d. 12. juli 2008


Gymnasieskolen

Årg. 91, nr. 17 (2008)

af

af

David Kyng

Årg. 91, nr. 17 (2008)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 179 (2008)

af

af

Knud Østergaard

Nr. 179 (2008)