Bøger / faglitteratur til børn

Py får føl


Beskrivelse


Billedbog. Det er forår, og Sine's islænderhoppe Py skal have et føl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2009

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 8. apr. 2009

Flot billedbog primært til oplæsning fra 6 år (1. kl.). Bogen kan selvlæses fra ca. 10 år. Da bogen indeholder mange informationer, letlæst afsnit om islandske heste, ordforklaringer og mange fakta i billedteksterne, kan den bruges som supplement til en fagbog.

Billedbogen handler om dengang 7-årige Sines islandske hest fik et føl. Der er fokus på fødslen og det lille føl, men der fortælles også lidt om pasning af heste generelt. Der er ikke fotos af selve fødslen, da den foregår om natten, så Sine går desværre glip af den oplevelse. De meget smukke, beskrivende og realistiske farvefotos kan billedlæses fra 4 år. Den fortællende og beskrivende tekst er sat med en sats, der ikke er særlig læsbar, og den er ikke specielt læseteknisk bearbejdet, så bogen kan først selvlæses fra 10 år (4. kl.). Tekst og billeder spiller fint sammen og giver en god og varm beskrivelse af pigens forventninger og glæde ved hest og føl. Forsiden med nærbillede af føllet vil tiltale målgruppen. Forfatteren har tidligere udgivet bl.a. Sigurds traktor, 2007.

Der findes mange hestebøger, og denne vil føje sig fint til denne række.

En indbydende billedbog til oplæsning med meget flot billedserie om hvad der skete, da 7-årige Sines islandske hest fik føl. Bogen vil helt sikkert tiltale de alleryngste hesteelskere fra ca. 6 år.