Bøger / faglitteratur

Rådhuspladsen 1900 : det moderne Københavns brændpunkt


Beskrivelse


Gennem fotos fortæller forfatteren, med udgangspunkt i Rådhuspladsen, hvordan København omkring år 1900 forvandledes fra middelalderby og enevældens hovedstad til en moderne metropol.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2015

af

af

Lars Ovesen

d. 4. juni 2015

Rådhuspladsen, til tider hadet til tider elsket. Læs her den spændende historie der gemmer sig bag denne "Danmarks" plads. Tidsmæssigt bevæger bogen sig fra slut 1800 tallet og frem. For interesseret i det historiske København.

Rådhuspladsen i hjertet af København bliver indgående behandlet i denne bog. Bogen indledes med et afsnit der beskriver intentionerne bag rådhuspladsen, herefter kommer forfatteren nærmere ind på teknologier der har påvirket rådhuspladsen som sporvognen eller gas. For afslutningsvis at beskrive det praktiserende rum (brugen af pladsen) i henhold til rådhuspladsens udvikling gennem tiderne. Teksten flankeres af en lang række fotos der alle er ledsaget af en beskrivende tekst.

En meget informationsrig og til tider underholdende bog. Teksten kan virke en kende indviklet og læses bedst med en smule forhåndskendskab til København. Dette kan skyldes at bogen startede sit liv som PhD-afhandling København 1900, men siden er blevet omskrevet til almindelig bogform. Note-apparatet sidst i bogen vidner om det meget store arbejde der ligger bag.

Rådhuspladsen og Københavns rådhus er ikke et ubeskrevet blad, så for yderligere litteratur se: BilledborgenEt døgn på Rådhuspladsen, der dog meget læner sig op af det visuelle eller Et døgn på Rådhuspladsen der dog har en mere antropologisk indgangsvinkelRådhuspladsen og Københavns rådhus er ikke et ubeskrevet blad, så for yderligere litteratur se: Billedborgen, der dog meget læner sig op af det visuelle eller der dog har en mere antropologisk indgangsvinkel.


By og land

2017, nr. 116

af

af

Helge Torm

2017, nr. 116