Bøger / skønlitteratur / roman

Refugium


Beskrivelse


Da Juliane arver sin mosters gård, ser hun det som en kærkommen mulighed for at komme væk fra det liv, hun har siddet fast i lidt for længe.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2020

af

af

Karina Høyer

d. 3. jan. 2020

Da Juliane arver sin mosters gård, ser hun det som en kærkommen mulighed for at komme væk fra det liv, hun har siddet fast i lidt for længe. For den voksne kvindelige læser og læsere med interesse for selvudviklingslitteratur.

Juliane har to voksne døtre og har netop ladet sig separere fra deres far, Max, da hun arver sin mosters gård, som hun besøgte om sommeren som barn. Hun griber chancen og flytter derud; i første omgang bare for at gøre gården klar til at blive sat til salg. I den lokale købmandsbutik støder hun tilfældigt på barndomsvennen Janus og minder fra barndommen gør pludselig noget ved Julianes opfattelse af dét at være kvinde, hustru og nogens mor. Anita Albers har tidligere udgivet ungdomsromaner. Blandt andet Nat.

En fin og hverdagsagtig fortælling om at foretage forandringer midt i livet. Sproget er fint og dialogerne flydende, og midt i det hverdagslige er der plads til søde, næsten poetiske, betragtninger af naturen og ikke mindst det usagte i relationer. En fin beskrivelse af en voksen kvinde i udvikling.

Den voksne kvindes livsændringer beskrives også i Lyden af stille roHavblik og HavblikDen voksne kvindes livsændringer beskrives også i Lyden af stille ro og .


Kristeligt dagblad

d. 12. feb. 2020

af

af

Claus Grymer

d. 12. feb. 2020