Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Regnbuestenen


Beskrivelse


Fantasy. Regnbuestenen, der symboliserer forbindelsen mellem det synlige og usynlige knækker. Kun Leela med de stærke kræfter kan skaffe en ny og genoprette balancen, men magthaveren, Mestersangeren, er en magtfuld modstander.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 1999

af

af

Elin Søborg

d. 5. okt. 1999

Josefine Ottesen har skrevet endnu en spændende og særdeles velfortalt men også meget traditionel fantasyroman med et stærkt miljømotiv for unge. Det er historien om en miniverdens unge, der opdager, at de ældre har mistet forbindelsen til de oprindelige åndelige og naturmæssige rødder og af uforstand og profitbegær har drevet rovdrift på ressourcerne, så deres verden nu er i fare. Ved fælles hjælp og under store farer lykkes det dem at genoprette balancen. Fantasyverden og historie indeholder ikke væsentligt nyt i forhold til genren, men den meget lyriske fortælleform og et persongalleri med følelser, man engagerer sig stærkt i, placerer absolut denne roman i den bedre ende af genren, og det stærke kvindelige islæt både i forhold til handling og personer skæmmer bestemt heller ikke. En god læseoplevelse for de ca. 13-17-årige, og hverken læserne med hang til eventyr eller dem med hang til romantik vil føle sig snydt.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 1999

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 5. okt. 1999

J.O. har skrevet en dejlig og vedkommende fortælling, der foregår i en fantastisk verden. Den handler om nødvendigheden af, at vi hjælper hinanden for at verden og menneskene kan leve i harmoni. Bogen er velegnet til såvel oplæsning som fælleslæsning fra 7. kl. På øen Liban er det Mestersangerens opgave at skabe denne harmoni, idet han kan forene de to folk på øen. Disse folk har hver deres egenskaber. Sealaerne er skovfolk, hvis tanker og sjæle er de stærkeste – de repræsenterer de usynlige værdier i livet. Folket udenfor skovlandet ser de synlige ting, og kroppen er den stærkeste. Nu har en ny mestersanger overtaget, men det viser sig, at han ikke har værdierne, der kan skabe harmoni på øen. Han har selv tilranet sig opgaven – en opgave man er kaldet til. Tørken sætter ind, og alle i samfundet bliver afkræftede. Hovedpersonen Leela, en lille ubetydelig skriverpige, mærker nogle kræfter i sig. Det er skovfolket, der kalder på hende om hjælp. Pigen skal igennem en rejse, hvor hjælpere undervejs hjælper hende videre, til hun forenes med det skjulte folk i skoven. Her opøves hun, som udvalgt, til at kunne overtage rollen som Mestersanger. Bogen er så levende fortalt, at man fra første side bliver fanget ind i denne eventyrverden, der åbner op for mange ting til videre diskussion. J.O. kender vi bl.a. fra Dragens kys, 93 og Eventyret om fjeren og rosen, 86.


BUM

Årg. 17, nr. 3/4 (1999)

af

af

Birger Hauptmann

Årg. 17, nr. 3/4 (1999)


Aktuelt

d. 19. jan. 2000

af

af

Steffen Larsen

d. 19. jan. 2000


Folkeskolen

Årg. 117, nr. 38 (2000)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 117, nr. 38 (2000)