Bøger / skønlitteratur / roman

Rekviem i Andalusien


Beskrivelse


Krimi hvor kommissær Javier Falcón kommer på sporet af sandheden om både mordet på sin ekskone og en terrorbombning i Sevilla. Samtidig knyttes alle elementerne fra seriens 3 første bøger sammen til en helhed, hvor både muslimske terrornetværk, agenter, russiske gangstere og lokale erhvervsfolk spiller centrale roller.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 21. mar. 2011

Kommissær Javier Falcóns gamle venner, Spanien-aficinados og alle læsere af intelligente og velskrevne krimier vil med fornøjelse følge afslutningen på denne krimikvartets forskellige handlingsspor.

Forfatteren er blevet velkendt og skattet i kraft af de første 3 selvstændige bind i 4-binds serien med Javier Falcón som hovedperson i en række handlinger, der viser sig at hænge mere og mere sammen, efterhånden som serien skrider frem. Især de sidste 3 bind er det afgørende at læse i den rigtige rækkefølge, for i denne sidste bog redes alle trådene ud i sagen om mordet på Falcóns ekskone, en terrorbombning i Sevilla, muslimske terrornetværk, agenter og dobbeltagenter, russiske gangstere samt regionens erhvervsfolks ikke helt rene projekter. Det er et meget velskrevet plot, der ikke skal afsløres mere om her.

Wilsons øvrige bøger om Falcón er de mest oplagte krimier at parallelisere til, og som tidligere skrevet skal bøgerne i serien helst læses i rigtig rækkefølge. Bøgerne er tidligere sammenlignet med Montalbáns bøger om privatdetektiven Carvalho mht. litterær stil, og det er stadig relevant, men der er hel del mere action i denne serie.

Rigtigt spændende og actionfyldt handling med gode personskildringer og mange handlingselementer, der føjer sig smukt sammen til sidst, og som samtidig bringer orden i de mange linjer fra de første bøger i 4-binds serien. At historien samtidig er flot fortalt forøger læsefornøjelsen betragtelig.


Jyllands-posten

d. 22. mar. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. mar. 2011


Politiken

d. 19. juni 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. juni 2011


Kristeligt dagblad

d. 19. juni 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. juni 2011