Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Revolvermanden


Beskrivelse


Tegneserie. Den unge Roland Deschain erhverver sig via et opgør med sin læremester retten til at kalde sig Revolvermand. Sammen med to venner drager han ud for at bekæmpe De Store Kistejægere og den onde Farson.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 18. dec. 2018

Stephen King har gennem sit forfatterskab bevæget sig rundt i mange genrer, gyseren i forskellig aftapning, science-fiction og fantasy, og dette første bind i serien om Det mørke tårn erfremragende, frydefuld fantasy. Ud af det store intet, i tiden efter ragnarok, møder vi revolvermanden Roland, mystisk skikkelse fra de højere kaster, der er på jagt efter manden i sort, skurkeller frelserskikkelse, og på jagt efter Tårnet, der skal løse alle de gåder og den usikkerhed samfundet er kastet ud i, efter katastrofen. En grals-jagt i et forvredent samfund, som King med sinsædvanlige sproglige spændstighed giver liv og fylde, en fantasiverden i en blanding af fortid og fremtid, hvor arkaiske skikke og avanceret teknik blandes sammen, et første bind i serien der hobermysterie oven på mysterie, en fortælling hvor de uafklarede begivenheder i fortiden langsomt fyldes op, og hvor fortsættelsen Udvælgelsen vil give afklaring på mange af mysterierne. Stor, suggestivfortællerkunst, der kunskæmmes af de ualmindelige platte farveillustratio-ner, der bryder magien, og som gerne kunne undværes i den danske udgave.


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Steffen Kronborg

2008

Tegneserieversionen af Det mørke tårn er ligesom romanversionen en barsk fantasyfortælling for unge og (især) voksne.

Selv om første del af tegneserien Det mørke tårn deler titel med romanseriens første bind, stammer meget af indholdet i Revolvermanden fra romanseriens fjerde bind. Denne prioritering hænger sammen med, at King og tegneseriens manuskriptforfatter, Peter David, ønsker at lade tegneserien præsentere handlingen i kronologisk form. Det betyder igen, at man i tegneseriens første bind (oprindelig trykt i 7 hæfter) møder den unge Roland Deschain, lige inden han består sin manddomsprøve og bliver en rigtig Revolvermand - med de opgaver og pligter, der følger med titlen. Hvad opgaverne og pligterne består i, må de kommende bind afsløre; indtil videre henligger alt i antydningernes dunkle tåger. Tegneren Jae Lee og farvelæggeren Richard Isanove formidler handlingen kongenialt i dystre billeder med kraftige slagskygger og en stærkt ekspressiv farvelægning.

Det western-lignende univers med indlagte anakronistiske indslag giver mindelser om den dæmoniske spaghettiwestern Jonah Hex.

Revolvermanden rummer indslag af fantasy, western og gyserfortælling. Bind 1 giver ingen svar på, hvad forfatteren vil med sin historie, så indtil videre kan læseren koncentrere sig om den suggestive billedside, i slægt med både Frazetta og Corben. Et omfattende tillæg med skitser og forsider støtter fremstillingens fokus på den grafiske formidling af eventyret.


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2003

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 20. nov. 2003

Revolvermanden er første bind i Kings efterhånden klassiske serie Det mørke tårn, som både på dansk og engelsk har haft en urolig udgivelseshistorie. Nok mest fordi det er et værk, der har rumsteret i Kings hoved i mere end 30 år, og som han vel heller ikke selv forventer nogensinde at få afsluttet. Der er således ikke tale om en nyudgivelse, men - så vidt jeg kan se ud fra katalogopslag alene - om en bog, der er kommet i flere oplag tidligere. I første bind introduceres hovedpersonen, Roland, der allerede på side et har været på jagt efter "manden i sort" i flere år. Vi møder også drengen Jake, der er blevet dræbt i en bilulykke i en anden verden, og som er en anden af seriens gennemgående personer. Ellers er det vanskeligt at resumere handlingen, der med sin barokke, men også sært gammelkendte flagren rundt i parallelle verdener og forskudte universer på en gang er uoverskuelig og helt nede på jorden. Det er imidlertid heller ikke nødvendigt. Revolvermanden er en kendt og kær del af det klassiske King repertoire, så behov og efterspørgsel vil være kendt de fleste steder.


litteratursiden.dk

d. 1. dec. 2002

af

af

Jette S. F. Holst

d. 1. dec. 2002

Stephen King er mest kendt for sine gyserhistorier, men med Revolvermanden , som er første del i serien Det mørke tårn , har han skrevet en episk fantasy fortælling, der indskriver sig blandt klassi...


litteratursiden.dk

d. 21. apr. 2008

af

af

Arne Larsen

d. 21. apr. 2008

Magisk tegneserieepos bygget over Stephen Kings over 3000 siders lange fantasyserie "Det mørke Tårn" Stephen King begyndte sin serie helt tilbage i 1982, men først i 2004 fuldbyrdedes værket med 7. bi...


Det fri aktuelt

d. 23. juli 1991

af

af

Preben B. Christensen

d. 23. juli 1991


Berlingske tidende

d. 18. feb. 1992

af

af

Henrik List

d. 18. feb. 1992


Proxima

Nr. 57 (1992)

af

af

Klaus Mogensen

Nr. 57 (1992)


Politiken

d. 8. juli 1991

af

af

Niels Dalgaard

d. 8. juli 1991