Bøger / faglitteratur / opskrifter

Rigtige mænd spiser salat : mad som får dig til at have det godt og leve længere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2012

af

af

Birgit Sloth

d. 4. okt. 2012

Kogebog for alle der ønsker hjælp til at ændre deres kostvaner i en sundere retning. Mænd er valgt som målgruppe, idet de spiser mindre grønt end kvinder med deraf følgende helbredsproblemer. Sundhedsbudskabet er nedtonet i forhold til glæden ved nye smagsoplevelser og farvestrålende anretninger, og med nye, spændende og brugbare opskrifter er det en bredt anvendelig bog.

Mai-Lis Hellénius er professor og arbejder med at forebygge hjerte-kar-sygdomme i Sverige. Undersøgelser viser, at der er sandsynlighed for at en kost uden grønt forkorter livet, og i denne bog giver hun gode råd til dem, der vil spise sundere. Nordiske mænd har ofte fordomme om, at salat ikke mætter, mens mænd i middelhavsområdet har en anden opfattelse. Bogen henter derfor inspiration fra middelhavskøkkenet, men er også nyskabende med salatopskrifter af den unge stockholmske kok K.C. Wallberg. Utraditionelt er salaterne hele måltider, fyldige og mættende og ofte indgår kød eller fisk. Smagoplevelsen går op i en helhed.

Kloge kvinder, kræsne mænd og Mad til rigtige mænd og deres koner er danske kogebøger med opskrifter på sundere mad til mænd. Der finder også ernæringsvejledninger i Slankekur for sultne mænd og Bliv mere mand på 10 uger.

En indbydende kogebog der kan udvide opfattelsen af, hvad en salat er. Opskrifterne lever helt op til fotografierne og alle - både mænd og kvinder - vil være begejstrede for disse retter, enten til frokost eller aftensmad.