Bøger / skønlitteratur til børn

Rivalerne


Beskrivelse


Tegneserie. Ilder fra ulverytterne og Rayeh fra solfolket er begge betagede af elverpigen Leetah. Sayah, Mindernes moder, udtænker en retfærdig, men farefuld måde at afgøre rivalernes dyst på.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Nana Gitz Madsen (børn)

d. 18. dec. 2018

1. del udkom første gang i 1980 og var i s/h. Nu kommer 2. del - i farver. To stammer af elverfolket mødes, og sød musik opstår i hjertet på hovedpersonen, Ilder, ved mødet med Leetah. Menførst må han igennem 3 prøver, der kan bevise, at han er bedre end rivalen. Og slutningen på den historie får vi ikke i dette album. 3. og 4. del skulle også udkomme i år, men serien omfatter i alt20 albums! Elandlingen er både triviel og letforudsigelig. Billedsiden adskiller sig kun lidt fra ugebladenes kulørte roman- og novelleillustrationer. Et samfund af letpåkædte dukkebørn,fremstillet som muskuløse mænd og forførende mannequin-kvinder med struttende bryster og overdimensionerede øjne. Nærmest vammelt. Tilsyneladende en »uskyldig« børneserie, men billedernesoversukrede sex-idoler henvender sig til et ældre publikum.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Merete Egholm Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Tegneserie i A4 format på kun 32 s. - men her i bind 2 i farver. Ulverytterne - et elverfolk - er med deres leder Ilder havnet hos et andet elverfolk i »Sorgsende«. De præsenteres for»Mindernes Moder« og bydes velkommen. Hæftets titel refererer til de kampe, der foregår mellem Ilder og en af de fastboende elvere Rayak om en pige Leetah. Pigen siger ganske vist, at hun ikke eren ting, der kan vindes, men fordi hun ikke har truffet sit valg mellem de to, accepterer hun prøverne, der består i håndens, hovedets og hjertets prøve. Ilder, i teksten beskrevet som ukunstlet,åbenhjertig og vild som et utæmmet dyr, vinder selvfølgelig. Sideopbygningen er teknisk god med mange overraskende perspektiver, og stregen er professionel, men persontegningen er yderst skematiskog banal. Det klæder serien at være i farver og den rummer også en portion elementær spænding, men helhedsindtrykket er en trivialhistorie, der kraftigt håndhæver de gamle kønsrollemønstre.


Berlingske tidende

d. 14. apr. 1992

af

af

Jakob Stegelmann

d. 14. apr. 1992