Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Rollespilseffekter for de 8-12 årige


Beskrivelse


Håndbog i fremstilling af effekter og rekvisitter til brug ved live rollespil, bl.a. sår, legemsdele og orksminke.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2013

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 23. aug. 2013

Manual til hvordan man laver sine egne effekter og rekvisitter til live rollespil. For børn i alderen 8-12 år, men forældre, pædagoger og lærere kan også have udbytte af bogen. Den drabelige forside viser nogle af de ting, man kan lære at lave i bogen.

Praktisk bog om at lave effekter af latex til live rollespil. Indledningsvis introduceres de redskaber og produkter man skal bruge, primært flydende latex, lak og teaterblod. Herefter er der en række udførlige opskrifter på hvordan man med lidt fingersnilde og tålmodighed kan lave bl.a. afskårne fingre, elver- og orkører, et mumiehoved eller et blodigt hjerte, samt åbne sår, horn i panden, udflåede øjne eller en kunstig heksenæse. Teksten guider læseren godt i gennem og de mange farvefotos giver et fint indblik i processen. Bogen har et godt sigte på nybegyndere. Bagerst er en liste over netværk og butikker i rollespilsmiljøet. Forfatteren har sin egen hjemmeside på www.spfx.dk.

Forfatteren har lavet en række bøger om effekter, sminke og rekvisitter til film, teater og rollespil, senest Lav gyserfilm med special effekter og Ansigts sminke.

En praktisk manual til at lave sine egne effekter i primært latex til live rollespil. En vejledende tekst med mange farvefotos, samt en liste over redskaber og produkter man får brug for.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 14. okt. 2013

af

af

Bent Mynster Illum

d. 14. okt. 2013