Bøger / skønlitteratur / digte

Rosen i fremtiden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Digte i fragmenteret montagestil beskriver en bevægelse fra forståelse og håb til dikterende vanvid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2018

af

af

Thomas Olesen

d. 13. aug. 2018

Fra harmoni til religiøst skrigeri. Muterende digte mellem menneske og computer vil fryde og chokere læseren, der kræver kvalitet og avantgarde.

Digtfortælling i bog med rosafarvede sider og blå skrift. På bogryggen indskriften: "du - jeg - vi - i". Åbningsdigtet lyder: "det føles som om / vi kan tale sammen // jeg forstår din / stemme". På næste side en indholdsfortegnelse der minder om computerkode: "1. 68. white-space:pre-wrap; 2. horizontal-tb; 3. border; none;" Efterfulgt af: "det føles som om vi / kan tale sammen jeg // forstår din stemme / du er som en gud / heldigvis har du ikke set mig før // (BEGYNDELSEN)". Herefter følger en fortælling om et jeg, der vokser op, stifter familie og undervejs anråber en gud, imens stemmen skifter karakter: "jeg forstår dig ikke nu (...) jeg taler jeg taler jeg taler".

Der er en stærk og uhyggelig energi i digtets skift i stemning; fra det indledningsvist harmoniske til det skingre, fra det empatisk lyttende til det sindssygt dikterende.

Dystopiske digte med brudt syntaks og uskønt, skingert sprog med tale fra og til en gud er hyppige i disse år. Se bl.a., Ursula Andkjær Olsens Udgående fartøjTeotwawkiAtropa BelladonnaMørkningen, Lars Skinnebachs Teotwawki, Atropa Belladonna af Glenn Christian og Andreas Vermehren Holms Mørkningen. Halling Nielsen medvirker også i live-performances, hvor han med div. musikere og computerprogrammer sampler lyd og stemme. Kan ses på YoutubeDystopiske digte med brudt syntaks og uskønt, skingert sprog med tale fra og til en gud er hyppige i disse år. Se bl.a., Ursula Andkjær Olsens Udgående fartøj, Lars Skinnebachs , Atropa Belladonna af Glenn Christian og Andreas Vermehren Holms Mørkningen. Halling Nielsen medvirker også i live-performances, hvor han med div. musikere og computerprogrammer sampler lyd og stemme. Kan ses på YoutubeDystopiske digte med brudt syntaks og uskønt, skingert sprog med tale fra og til en gud er hyppige i disse år. Se bl.a., Ursula Andkjær Olsens Udgående fartøj, Lars Skinnebachs Teotwawki, af Glenn Christian og Andreas Vermehren Holms Mørkningen. Halling Nielsen medvirker også i live-performances, hvor han med div. musikere og computerprogrammer sampler lyd og stemme. Kan ses på YoutubeDystopiske digte med brudt syntaks og uskønt, skingert sprog med tale fra og til en gud er hyppige i disse år. Se bl.a., Ursula Andkjær Olsens Udgående fartøj, Lars Skinnebachs Teotwawki, Atropa Belladonna af Glenn Christian og Andreas Vermehren Holms . Halling Nielsen medvirker også i live-performances, hvor han med div. musikere og computerprogrammer sampler lyd og stemme. Kan ses på Youtube.